SAHRANJEN DOBRIVOJE TOPALOVIĆ U PRELJINI! Porodica, kolege i prijatelji su se oprostili od legendarnog pevača! (FOTO)
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/ Youtube, Kurir

tuga

SAHRANJEN DOBRIVOJE TOPALOVIĆ U PRELJINI! Porodica, kolege i prijatelji su se oprostili od legendarnog pevača! (FOTO)

Stars -

Pevač Dobrivoje Topalović je sahranjen danas u rodnoj Preljini kod Čačka. Porodica mu je ispunila poslednju želju, a mnogobrojna rodbina, prijatelji i kolege došli su da se oproste od njega.

Pre nekoliko godina sedeći sa svojim Preljancima u seoskoj kafani, još dok je bio u zenitu slave, Dobrivoje Topalović je iznenada okupljenima za stolom rekao: "Evo, sada bih pristao da nikada i nigde ne odem iz moje Preljine", rečenica je kojom su se meštani njegovog rodnog sela oprostili od, kako su rekli "nepopularnog pevača, već od običnog čoveka koji je zračio svojom dobrotom i okupljao ljude oko sebe".

foto: RINA

Ta proročka rečenica, se nažalost obistinila. Posmrtni ostaci Dobrivoja Topalovića (76) sahranjeni su danas na seoskom groblju u Preljini u prisustvu nekoliko stotina njegovih rođaka, prijatelja, komšija i kolega. Od njega su se oprostili supruga Mirjana, ćerka Jelena i unuk Radovan.

"Dole nikad bio svestan koliko je vredeo. Ostaće upamćen po svojim pesmama ali pre svega po svojoj dobroti, kao i po humoru. Sećaćemo se njegovih genijalnih šala, uvek su se kolege gurale ko će na nastupu biti pored kuma, jer je sa njim uvek bilo smeha i svi su čekali koju će novu šalu izmisliti, a najviše se šalio na svoj račun", rekao nam je Miroslav Ilić koji je krstio Dobrivojevu ćerku Jelenu i ako su se po svedočenju "slavuja iz Mrčajevaca" njih dvojica kumovima zvali pre tog krštenja.

"Niko nikada neće moći da napravi spisak legendi narodne muzike, a da na njemi ne bude ime Dobrivoja Topalovica", kazao je Miroslav.

Sahrani je pored Miroslava Ilića prisustvovao Radiša Urošević, Aca Ilić,Miša Mijatović, Vesna Đoković, Raša Pavlović i Vera Matović.

foto: Denis Čeković

"Izgubili smo dragog i velikog čoveka, kolegu. Pamtim kada su ga pozivali na tezge u inostranstvo, a on ih je odbijao govoreći "mnogo je to para, ne mogu vam ja pevati do 5 ujutru, zovite Veru". To govori koliko je on bio skroman i koliko mu materijalno ništa nije značio", rekla je Vera Matović.

I pored očekivanja većeg broja kolega sa estrade, na pogrebu se ne računajući lokalne muzičare, pojavilo svega njih nekoliko. Na adresu porodice Topalović stigao je veliki broj telegrama od Dobrivojevih kolega, Ane Bekute, Snežane Đurišić, Lepe Lukić, Zorava Kalezića.... Denis Čeković

Kompozitor i harmonikaš Miša Mijatović rekao je da je odlazak Dobrivoja Topalovića veliki gubitak za narodnu muziku, te da je otišao najbolji izvođač šumadijske pesme, neverovatnog vokala.

"Dobivoje je imao neviđen dar od Boga, ali on nije bio svestan toga. Birao je pesme koje bi njemu legle na srce, a nikako one koje donose profit. Često bi se našalio sa kompozitorima, tražeći pesmu koju je odbio njegov kum Miroslav Ilić, jer je bio siguran da će postati hit. Tako je stigao do pesme "Da sam mogo i umro bih za te", rekao je Miša Mijatović.

1 / 3 Foto: Kurir

Miroslav Ilić, Radiša Urošević, Vera Matović, Miša Mijatović, i mnogi drugi došli su da isprate Topalka na večni počinak. Miroslav Ilić, koji je inače kum pokojnog Topalovića, nije mogao da sakrije koliko je tužan i utučen.

1 / 6 Foto: Denis Čeković

Podsetimo, Dobrivoje je preminuo u 75. godini u Čačku, nakon teške i duge borbe sa karcinomom. Njegove kolege i prijatelji s velikom tugom opraštali su se od njega na društvenim mrežama, a njegova porodica odlučila je da mu ispuni poslednju želju - da bude sahranjen u svom rodnom mestu, gde je proveo i svoje poslednje dane.

Kurir.rs / D.Č. / M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track