PEVAČICE NA FILMSKOM PLATNU! Brena OBORILA REKORDE, Dragana dala bogatstvo za SLATKO OD SNOVA, a Cecin film CENZURISAN!
Foto: Damir Dervišagić

ESTRADA U GLUMI

PEVAČICE NA FILMSKOM PLATNU! Brena OBORILA REKORDE, Dragana dala bogatstvo za SLATKO OD SNOVA, a Cecin film CENZURISAN!

Stars -

Pevačicama je oduvek bio izazov da se okušaju i kao glumice na filmu i na televiziji, a poslednja u nizu je Aleksandra Prijović.

foto: ATA Images

Snajka Slobodana Bobe Živojinović se pojavila u čestvrtoj sezoni serije "Ubice mog oca", a uskoro bi mogla i da bude glavna glumica u projektu "Pevačica", gde bi igrala ubijenu koleginicu Jelenu Marjanović. Prija se zbog Jelenine sudbine dvoumila da li da prihvati ovaj izazov, ali kako stoje stvari, ona će imati noseću ulogu.

foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

No, ta uloga teško da će biti velika kao ona koju je u filmu "Slatko od snova", u režiji Srđana Dragojevića, imala Dragana Mirković, koja je igrala pevačicu Deni.

foto: Printscreen, Sonja Spasić

Ovaj projekat je rađen po uzoru na holivudske, u kojima muzička zvezda, kao što je bio Elvis Prisli, postaje i filmska, pa je u njega uložen veliki novac, i angažovana su značajna glumačka imena, kao što su Branka Katić i Nebojša Bakočević.

foto: Printscreen

Dragana je rekla da je film bio ideja njenog producenta Rake Đokića, i da nije očekivala da će se snaći kao glumica, ali su joj u tome pomogli profesionalci. Zanimljivo je da je luče iz Kasidola u filmu otpevalo pesme na engleskom jeziku, što je kuriozitet. Kuriozitet je i to što je, zbog Đokićeve smrti, koja se dogodila tokom snimanja, Dragana finansirala veliki deo projekta. Ipak, što se filmske popularnosti tiče, na estradi je nenadmašna Lepa Brena, koja je, posle efektnih pojavljivanja u filmovima "Tesna koža" i "Nema problema", snimila popularnu trilogiju "Hajde da se volimo", jednu od najgledanijih u istoriji domaće kinematografije.

Najveća zvezda bivše Jugoslavije u svim tim ostvarenjima igrala je samu sebe, a društvo su joj pravili najbolji domaći glumci.

foto: Printscreen

Njeni filmovi punili su bioskopske sale, a i dan-danas su gledani kad god se emituju na televiziji, ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

foto: Printscreen

U njima je bilo i mnogo muzike, pa su Brenini najzapaženiji spotovi upravo iz tog perioda.

Silvana Armenulić

Probila led

Najpopularnija folk pevačica sedamdesetih godina, Silvana Armenulić, pojavila se u filmu "Lov na jelene" Fadila Hadžića, u ulozi pevačice Seke.

foto: Printscreen

Uz nju je bila plejada glumaca na čelu sa Fabijanom Šovagovićem i Borisom Dvornikom, a iz ovog ostvarenja ostale su upamćene numere koje je Silvana otpevala.

foto: Printscreen

Ona je igrala i u serijama "Građani sela luga" i "Ljubav na seoski način", kao i u filmovima "Koncert za komšije" i "Milorade, kam bek".

Lepa Lukić

I Bog stvori kafansku pevačicu

Kraljica narodne muzike ostvarila je zapaženu ulogu u filmu Jovana Živanovića "I Bog stvori kafansku pevačicu" 1972.

foto: Printscreen/Magazin IN

Lepa je ostvarila veoma uspelu epizodu - igrala je pevačicu i koleginicu glavne junakinje, koju je tumačila Vera Čukić, a osim sa njom, ostaće zapamćene Lepine scene sa Batom Živojinovićem, kome je dostojno parirala.

Seka Aleksić

Uzvratila udarac

foto: Printscreen/Instagram

Folkerka se 2006. godine, na vrhuncu svoje popularnosti, pojavila u filmu "Mi nismo anđeli 3: Rokenrol uzvraća udarac" u režiji Petra Pašića. Seka je imala značajnu rolu pored Žike Todorovića, Uroša Đurića i Nikole Pejakovića, ali su mišljenja o njenom glumačkom talentu bila podeljena.

foto: Printscreen

Posle toga, imala je i epizodnu ulogu u seriji "Ljubav, navika, panika".

Ana Nikolić

Ostvarila san uz Mimu

foto: ATA Image

Ani Nikolić su mladalačku želju da se oproba kao glumica pre više od deset godina ispunili reditelj Milan Karadžić i glumac i producent Mima Karadžić, kada su joj dodelili ulogu Sanele u seriji "Pare ili život".

foto: Printscreen

Zgodna pevačica obrela se i u TV filmu, koji je bio svojevrstan nastavak ove serije.

Ceca Ražnatović

Cenzurisana Koštana

foto: Printscreen/Instagram

Ceca Ražnatović glumila je kao osamnaestogodišnja devojka Koštanu u filmu "Nečista krv" reditelja Stojana Stojčića. Film je dugo čekao na emitovanje, i to zato zbog ljubavnih scena sa Radetom Šerbedžijom, koje se nisu dopale Željku Ražnatoviću Arkanu, za koga se pevačica udala kada je sve konačno bilo spremno za prikazivanje.

foto: Printscreen

Naposletku, "Nečista krv" je posle Arkanove smrti prikazan, ali na televiziji, i to u cenzurisanoj verziji.

Nataša Bekvalac

I u seriji tražila razvod

foto: ATA Images

Mada se pojavila samo u dve scene serije "Žene sa Dedinja", uloga Nataše Bekvalac sa crnom perikom bila je više nego zanimljiva.

foto: Printscreen

Igrala je ženu koja traži razvod, baš u vreme kada je privatno prolazila kroz bračnu dramu sa bivšim suprugom Danilom Ikodinovicem.

foto: Printscreen

Novosadska barbika pojavila se i u tinejdžerskoj seriji "Neki novi klinci" iz 2003, u kojoj je tumačila sebe samu.

Emina Jahović

Junakinja telenovele

foto: ATA Images

Veoma ozbiljan zadatak imala je Emina Jahović, koja je u više od 20 epizoda bila junakinja turske telenovele "Polje lala".

foto: Printscreen

Mada joj je glumački debi doneo veliku popularnost u desetak zemalja, u kojima se prikazivala serija, ona nije izdržala do kraja zbog privatnih i poslovnih obaveza.

Severina Kojić

Nasnimala se filmova

foto: ATA Images

Osim privatnog filma po kome je najpoznatija, Severina je snimila i nekoliko "pravih" ostvarenja, u kojima je imala značajne uloge. Prošle godine igrala je u hrvatskom filmu "Poslednji Srbin u Hrvatskoj" reditelja Petra Ličine, a pre toga glumila je i u ostvarenjima "Petlov doručak" i "Duhovi Sarajeva".

foto: Printscreen

Osim toga, Seve je nastupala i u pozorištu.

Pola estrade u glumi

Najbolji glumački zadatak - pevanje

Mnoge pevačice pojavile su se u filmovima i TV serijama samo da bi otpevale neku numeru, i tako doprinele popularnosti ostvarenja, ali i sopstvenoj. Po tome je najprepoznatljiviji bio filmski serijal "Tesna koža", u kome su se, osim Brene, pojavile i Zorica Brunclik, Zorica Marković i Sneki. U filmovima i serijama pojavljivale su se i Snežana Đurišić ("Kamiondžije"), Vesna Zmijanac "Kamiondžije", "Sok od šljiva")...

Kurir.rs/Ljiljana Stanišić/Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track