ROČIŠTE BAŠIĆ-MUSLIMOVIĆ ZAVRŠENO ZA 7 MINUTA! Halid tražio novog veštaka, a Sonja nije došla!
Foto: Printscreen

Osnovni sud

ROČIŠTE BAŠIĆ-MUSLIMOVIĆ ZAVRŠENO ZA 7 MINUTA! Halid tražio novog veštaka, a Sonja nije došla!

Stars -

Nastavak suđenja Halidu Muslimoviću zbog optužbe da je u julu 2018. pretukao bivšu ljubavnicu Sonju Bašić održano je u banjalučkom Osnovnom sudu, a trajalo je svega 7 minuta.

Folker je došao na ročište i odmah na početku njegov advokat tražio je da se pozove novi veštak, dr Đorđe Alintijević iz Beograda, s obzirom na to da je prethodni stručnjak Željko Karan odbio Muslimovićev poziv da učestvuje u procesu.

Takvom predlogu usprotivila se tužiteljka Sanja Tadić Stojisavljević, smatrajući da je to odugovlačenje postupka, ali je sudija Zoran Milojica usvojio predlog Halidove odbrane i dao im rok od 30 dana da novi veštak pošalje svoje stručno mišljenje. Suđenje je trajalo samo sedam minuta.

Bašićeva nije mogla da dođe iz Australije zbog koronavirusa, ali je za Kurir rekla da je ništa neće sprečiti da prisustvuje sledećem ročištu.

- Nemam sumnju u to da će pravda da pobedi u ovom slučaju. Sigurna sam da hoće! Halid može da odugovlači sa suđenjem koliko hoće, ali kad tad će biti osuđen. Ono što imam da poručim jeste da ću doći na sledeće ročište. Kad god da bude zakazano, Sonja Bašić dolazi i neće me sprečiti nikakva Korona u tome - rekla je ona.

foto: Marina Lopičić

Kurir.rs/Ivan Ercegovčević/Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track