DA LI STE POSETILI NAJVEĆI VRTNI CENTAR NA BALKANU
Foto: Promo

DA LI STE POSETILI NAJVEĆI VRTNI CENTAR NA BALKANU

Stars -

Nakon petnaestominutne vožnje od Beograda, u Ostružnici sačekaće vas prava oaza zelenila. Na površini od 15 000 m2, pred vama će se naći izbor od preko 10 000 biljaka koje će doneti novu svežinu spoljnim površinama kao što su bašte, terase, bakoni, letnjikovci ili krasiti prostorije vašeg doma. Iz čak najdaljih kutaka sveta biljke su stizale u ovaj rasadnik. Zemlje porekla kao što su Belgija, zemlja cveća, Holandija, pa zatim mediteranske Italija i Španija, kao i pojedine države iz tropskih krajeva samo govore o raznolikosti biljnih vrsta kojima se ovaj vrtni centar ponosi. Najveću pažnju privlače egzotične vrste poput palmi, strelicija, maslina, citrusa i drugih za naše prostore neobičnih vrsta. Bilo da tragate za majušnim bijkama koje iz simpatičnih saksija daju vašem prostoru neku posebnu draž ili pak za sadnicama visokim i do 7 metara za vaše dvorište, Urban Garden je tu da ispuni vaše najveće baštovanske želje!

foto: Promo

Posebnu estetsku notu ukrašavanju vašeg stambenog ili poslovnog prostora daju saksije izrađene od različitih materijala sa širokom lepezom oblika, boja i veličina. U vrtnom centru u Ostružnci očekuje vas najveća ponuda sakrija u Srbiji koje će udahnuti novi izgled prostoru u kome boravite.

foto: Promo

Specijalnu ponudu Urban Garden-a čine fotinije na špaliru i one su najpopularnije u HoReCa sektoru i idealne su za sve koje već žele formiranu živu ogradu kako bi baštu svog kafića ili restorana odvojili od ulice i time doprineli prijatnijoj atmosferi za sve goste.

foto: Promo

Žive ograde mogu biti zimzelene, četinarske ili listopadne, a na vama je da izaberete onu koja bi najviše odgovarala vašem prostoru. U Srbiji su, generalno, najzastupljenije tuje koje čine izutetno lepu živu ogradu, savršeno izdvajajući vrt ili dvorište pružajući im intimniju atmosferu. Dugogodišnje iskustvo u gajenju i negovanju živih ograda pokazalo je da su zimzelene žive ograde najlepše kako po izgledu samih vrsta, a sa druge strane i najpraktičnije jer su otpornije na vremenske uslove i „čuvaju“ nas tokom svih 12 meseci u godini. Za osunčane delove dovrišta ili vrta iz Urban Garden-a preporučuju fotinije koje vole sunce, a njihova jarkocrvena boja lista uneće još još više živosti i šarenolikosti u vaš vrt. Za mesta pod delimičnom senkom pravi izbor predstavlja lovor višnja. Laka je za održavanje i raste veoma brzo, čak i po metar godišnje što je idealno za što brže frmiranje bujne žive ograde. Listopadne žive ograde i dalje su u modi a najpoznatija vrsta koju takođe možete pronaći u Urban Garden-u je Ligustrum. Kad god čujemo reč živa ograda asocijacija je upravo ova biljka. Najrasprostranjenija je i poznata po svojoj bujnosti i kvalitetu.

foto: Promo

Ako niste u mogućnosti da se redovno brinete o biljkama, a želite da unesete još malo šarenila u soj prostor i okruženje ili želite da na poseban način dekorišete određene celine, možete se opredeliti za neku od veštačkih biljaka vrhunskog kvaliteta koje verno imitiraju žive biljke.

foto: Promo

U Urban Garden-u pronaći ćete svu prateću opremu za održavanje, negovanje, zaštitu i prihranu vaših biljaka, a korisne savete da vaše biljke ostanu zdrave i bujne dobićete od doktora za biljke koji se nesebično stara o svim biljkama u vrtnom centru u Ostružnici.

foto: Promo

Vaše omiljeno bilje možete kupiti u samom vrtnom centru, na adresi Savska 2J, Ostružnica, Beograd ili preko web shop-a Urban Garden-a. A za dodatne informacije, novosti, akcije, popuste i neizostavni giveaway zapratite Instagram profil @_urban_garden!

(Promo tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track