RASTA ĆE MORATI NA ROBIJU! Advokat Gvozden Grgur za Kurir: Đurić će dobiti najmanje tri godine zatvora!
Foto: Kurir, Damir Dervišagić

loše mu se piše

RASTA ĆE MORATI NA ROBIJU! Advokat Gvozden Grgur za Kurir: Đurić će dobiti najmanje tri godine zatvora!

Stars -

Stefan Đurić Rasta najverovatnije će biti osuđen na minimum tri godine zatvora, jer je već novčano kažnjavan za posedovanje droge, a u petak po podne je uhapšen jer je kod njega pronađen kilogram narkotika skanka!

Repera su policajci najpre pretresli u centru Beograda, kada su mu otkrili nekoliko kesica marihuane, a s njim je bio još jedan momak koji je navodno posedovao određenu količinu kokaina. Odmah potom naložen je pretres njegovog stana na Vračaru, gde su policajci pronašli veću količinu droge. Ubrzo se oglasilo Više javno tužilaštvo, koje je saopštilo da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati i da će oni u nedelju biti privedeni na saslušanje u tu instituciju.

foto: Marina Lopičić

Kontaktirali smo sa advokatom dr Gvozdenom Grgurom, koji je poznati krivičar i u svojoj praksi je imao slučajeve odbrane osumnjičenih za posedovanje narkotika. On nam je rekao da će Rasta ovaj put teško da se izvuče bez robije.

- Koliko sam upućen u slučaj iz medija, kod Raste je pronađena veća količina supstance za koju se osnovano sumnja da je opojna droga skank. Ako je to zaista tako, radi se o neovlašćenom držanju velike količine supstanci koje su proglašene za opojne droge, gde je zaprećena kazna zatvora od tri do 10 godina, jer ne verujem da je reper imao nameru da pronađene supstance stavlja u promet, što predstavlja mnogo teže krivično delo - kaže Grgur.

foto: TV Prva Printscreen

Advokatu smo predočili da je Đurić već osuđivan zbog posedovanja marihuane, prema našim saznanjima, barem dva puta. - Ako se i dokaže da pronađena supstanca, za koju se sada sumnja da je opojna droga, njegova, a imajući u vidu da je Rasta ranije osuđivan za istovrsno krivično delo, njemu se kazna ne može ublažiti pod uslovima predviđenim Krivičnim zakonikom. Odnosno, on ne može dobiti kaznu ispod tri godine zatvora. Naravno, treba naglasiti da niko nije kriv dok se pravnosnažnom odlukom suda ne dokaže suprotno - zaključio je Gvozden Grgur.

Ovo je Rastina moguća odbrana Pokušaće da prebaci krivicu na drugo lice

U sudskoj praksi osobe koje su više puta uhvaćene da poseduju narkotike za ličnu upotrebu, po savetu svojih branilaca, najčešće na sudu govore da droga nije njihova, već od nekog ko im je blizak. Ta osoba je obično neko ko do tada nije osuđivan, pa u tom slučaj dobija uslovnu ili novčanu kaznu. Vrlo je verovatno da će i Rasta na taj način pokušati da se izvuče robije, ali jedini problem biće da dokaže zašto se kilogram skanka nalazio u njegovom stanu na Vračaru, u kojem jedino on boravi.

Ivan Ercegovčević / foto: Kurir, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja