Bora Čorba Hrvatima: Volim Tomu i Robija

Bora Čorba Hrvatima: Volim Tomu i Robija

Stars -
Član sam Skupštine Crvene zvezde i zadovoljan sam Robijem i ne zameram mu za ove zadnje rezultate, što smo zamalo ispali od slabijih od sebe. Robijeva je mama iz Čačka, mog rodnog grada.

ZAGREB - Nedavna najava Bore Đorđevića da planira da održi koncert u Zagrebu uzburkala je javnost i strasti u Hrvatskoj, pa su tako ovih dana znatiželjni hrvatski novinari pozvali vođu Riblje čorbe i objavili intervju s njim.

Znamo da je predsednik Hrvatske kompozitor po struci, pa postoji mala mogućnost da se u tom smislu pojavim u Zagrebu. - Koncert u Zagrebu je deo srpsko-hrvatske kulturne razmene. Nadam se da će se naši setiti najboljeg benda na ovim prostorima. U dobrim sam odnosima s predsednikom Tomislavom Nikolićem. U principu oni su u dobrom odnosu sa strankom kojoj pripadam, Demokratskom strankom Srbije. Sad je ministar kulture postao gospodin kojeg poznajem, gospodin Petković koji ima muzej starih automobila, fin i vaspitan čovek. Znamo da je predsednik Hrvatske kompozitor po struci, pa postoji mala mogućnost da se u tom smislu pojavim u Zagrebu - rekao je Bora Đorđević, prenose Vesti.Na pitanje da li treba da se izvinjava zbog stihova u pesmi "Letovanje", Bora je odgovorio:- Pa i nema. Nemam razloga da se izvinjavam. Jura Stublić je napisao "E, moj druže beogradski" pa se nije izvinjavao i došao je u Beograd sasvim normalno.

Bora je, između ostalog, istakao da je zadovoljan s Robertom Prosinečkim kao trenerom Crvene zvezde.- Jako, jako sam zadovoljan. Član sam Skupštine Crvene zvezde i zadovoljan sam Robijem i ne zameram mu za ove zadnje rezultate, što smo zamalo ispali od slabijih od sebe. Robijeva je mama iz Čačka, mog rodnog grada.Na pitanje kako komentariše nastup Prljavog kazališta u Beogradu Đorđević je rekao da je pozdravio održavanje njihovog koncerta.- Pred rat sam poslednji put sreo Jasenka Houru u Puli na Đoserovom memorijalu, on je pevao "Ružu Hrvatsku", ja sam pevao "Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala" i nikom ništa nije smetalo.

http://www.youtube.com/watch?v=Wzew7JCZWyY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track