I Štulić proklinje devojku iz grada

I Štulić proklinje devojku iz grada

Stars -
Na Jutjubu bivši fontmen Azre postavio svoje obrade kompozicija narodnih pesama i među njima "Voleo sam devojku iz grada"

Na svoj kanal na Jujub Džoni Štulić postavio je tokom vikenda 18 novih snimaka, bisera narodne muzike, koje je obradio i snimio ovaj legendarni muzičar. Među njima su kompozicije "Voleo sam devojka iz grada", "U lijepom starom gradu Višegradu", "Dobro jutro, moj bekrijo", "Nema ljepše djevojke", "Sliku tvoju ljubim", "Volem diku", "U ranu zoru"...

Džoni je izgleda upravo preko Jutjuba odlučio da komunicira sa svojim obožavaocima, koja je gladna svega što napravi. Od marta 2011. obradio je, snimio i putem Jutjuba poklonio publici 320 hitova.

Bivši frontmen Azre rekao je za Avaz da narodne pesme koje je obradio uglavnom na melodiju idu, a da je najvažnije to što niko pre njega nije napravio.

"Meni je trebalo za taj projekt 20-30 godina, to su dva agregatna stanja, kao struja 110 i 220 volti. Ono što sam počeo šezdesetih godina je muzika na ritam, a narodna je ili na drugom ritmu ili bez ritma. E, sad, meni je najveći problem bio kako da to prebacim iz jednog u drugo stanje. To je samo pesma kao što treba biti".

Uz sav svoj rad, kaže, najviše je opčinjen fascinantnim likom Kraljevića Marka.

"Narodne pesme sigurno nose dosta toga, ali o njemu se ne zna ništa osim da se ženio i da je ponovo menjao drugu ženu za prvu i da je poginuo 1395. Najvažnija stvar su dubrovački arhivi, jer je u to vreme Dubrovnik bio najpouzdaniji bankarski grad. Eto, to me zanima...Da nije bilo narodnih pesama, niko ne bi znao ništa o Marku. Nema ni dva slova. A sigurno je vredeo. Ali, sigurno je da nije bio tako velik i lep kao što kažu u pesmama, ali je bio jak u nečem drugom. Ja ga vidim kao prosvetljenog vladara. Ali, fali mi konj Šarac", rekao je Džoni.

http://www.youtube.com/watch?v=adxXGB5lZ0k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track