GOGAC IZ NIKAD NIJE KASNO OTKRIVA ZA KURIR: Srce mi je radilo 13 odsto pre transplatacije!
Foto: Printscreen Youtube

ČOVEK SA SRCA DVA

GOGAC IZ NIKAD NIJE KASNO OTKRIVA ZA KURIR: Srce mi je radilo 13 odsto pre transplatacije!

Stars -

Takmičar muzičkog šoua "Nikad nije kasno" Goran Filić Gogac (53) privukao je veliku pažnju žirija, ali i javnosti i uspeo da rasplače Žiku Jakšića. Njegov život obeležila je teška operacija - transplantacija srca u martu prošle godine. Kada je primetio da se lako zamara i da više ne može ni da šeta a da ne napravi pauzu, Goran iz Smedereva je potražio pomoć lekara, ali sačekale su ga loše vesti.

foto: Printscreen

- Srce mi je bilo uvećano, da li je neki virus protutnjao, ne znam. Poslednjih godina sam osećao zamor kad trčim i došlo je do toga da nisam mogao da prepešačim od bandere do bandere a da ne stanem da se odmorim. Išao sam po smederevskim bolnicama, sve dok nisam pozvao druga u pomoć. Prebacili su me na Dedinje, gde su mi brzo ustanovili problem - kaže Gogac za Kurir i dodaje da je novu situaciju prihvatio mirno.

foto: Privatna arhiva

- Rekli su mi: "Idi kući. Možda te pozovemo sutra, možda nikad." Pomislio sam - šta da radim, zadovoljan sam životom, bio sam skroman i srećan - kaže on. Ipak, u martu prošle godine pozvali su ga iz bolnice i rekli da imaju srce za njega.

foto: Privatna arhiva

- Prvog dana proleća u Urgentnom centru je preminuo mladić, bio je 15 godina mlađi od mene. Ne znam šta mu se desilo, bio je u komi, pa je dobio izliv krvi u mozak i nisu mogli da ga ožive. Mene su zvali iz bolnice i rekli da krenem u KCS, ali da budem spreman i na to da će roditelji mladića možda da odustanu. Nisu odmah pristali da doniraju srce, što je sasvim razumljivo, nije laka odluka. Posle dva sata pregovora su pristali. Tim ljudima dugujem ogromnu zahvalnost i voleo bih da ih upoznam, pošto je taj proces uvek u tajnosti. Ovo je naša zajednička borba - ispričao nam je Gogac.

foto: Printscreen

Na pitanje kakva su osećanja preovladavala u tom trenutku, muzičar odgovara da je bilo neverovatno. - Bio sam jako uzbuđen, ali sam bez straha ušao u operacionu salu, šalio sam se s doktorima. Nisam ni o čemu razmišljao, iako sam bio na samrti. Srce mi je radilo samo 13 odsto pre transplantacije - završava on.

Posebna zahvalnost

Toni iz Divljih jagoda mi je pružio podršku

foto: Printscreen

Posebnu zahvalnosti Goran duguje članu benda Divlje jagode Toniju Jankoviću, koji mu je pre operacije poslao poruku podrške. - Poslao mi je snimak na kojem uz gitaru izvodi moju omiljenu pesmu "Potraži put", uz želje za brzo ozdravljenje. Kad sam dobio poruku, počeli su da se alarmiraju uređaji jer sam bio u bolnici. Doktori su skočili, a ja sam se uzbudio od sreće - kaže kroz smeh i dodaje da veliku zahvalnost duguje i Aci Sofronijeviću i gitaristi Nenadu Gvozdenoviću Trepku jer su oni podržali njegovu priču.

foto: Kurir

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track