MIRKO KODIĆ O KOLEGI ALIČIĆU: Ljuba me mrzi zbog Šabana! Ni Šaulićima nije izjavio saučešće posle tragedije
Foto: screesnhot Pink tv, Damir Dervišagić

INTERVJU

MIRKO KODIĆ O KOLEGI ALIČIĆU: Ljuba me mrzi zbog Šabana! Ni Šaulićima nije izjavio saučešće posle tragedije

Stars -

O odgovoru legendarnog harmonikaša Mirka Kodića za naš list, a nakon prozivki pevača Ljube Aličića u jednoj emisiji, ne prestaje da se priča danima.

Mi smo zato opet pozvali Mirka da čujemo da li su se emocije u međuvremenu stišale i ko mu je od kolega pružio podršku. Tokom razgovora saznali smo da je preležao koronu, ali i da je imao čast da svira patrijarhu Pavlu.

foto: Printscreen

Loše ste podneli reči Ljube Aličića da ne znate foršpil da odsvirate. Kako se sada, dve nedelje nakon skandala, osećate?

foto: Dragana Udovičić, Ana Paunković

- Sada mi je malo bolje, ali sve mi je to jako teško palo.

Da li vas je nakon svega Aličić zvao?

foto: Kurir

- Zvao me je dva-tri puta, ali nisam hteo da mu se javim. Ne želim više da komuniciram s njim. Zajedno smo počeli karijeru, svirali smo romske svadbe i bili dobri. Ni najgorem neprijatelju ne bih uradio ono što je Aličić meni u emisiji. Mislim da to vuče konce njegova mržnja, koja postoji još odavno.

Kako to mislite?

foto: Ana Paunković

- Ja sam harmonikaš koji je 35 godina radio sa pokojnim kumom Šabanom Šaulićem. Ljuba nikad nije voleo Šabana, iako su obojica iz Šapca. Nije čak ni Šabanovoj familiji uputio saučešće kad je nastradao.

Zaista?

foto: Dragan Kadić

- Da, to je istina. Mene je zvala Goca, Šabanova supruga, posle moje izjave u Kuriru od pre nekoliko dana. Žena je zaprepašćena, rekla mi je: "Mirko, šta ti očekuješ od takvog čoveka, on mene nije zvao da mi izjavi saučešće, a kamoli da dođe na sahranu. A Šaban i Ljuba su čak i dalji rođaci iz Šapca. Nemoj da se potresaš mnogo."

Najavili ste tužbu protiv njega?

- Hteo sam, ali sam odustao. Nije to za mene, da se u mojim godinama vučem po sudovima. Ipak je moje ime u svetskoj enciklopediji u Londonu, dobio sam status nacionalnog umetnika, ne treba mi to.

Da li vas zvao neko od kolega?

- Kako da ne, zvali su me iz Hrvatske, Makedonije, Bugarske, svi su šokirani. Zvao me je i kum Keba, Aca Ilić, ne mogu ni da setim svih.

Bili ste na sahrani patrijarha srpskog Irineja, koji je preminuo od korone. Kako ste to podneli?

- Jako teško, s obzirom da je u pitanju naš srpski poglavar.

Plašite li se ovog virusa?

- Preležao sam koronu u maju, ali bez simptoma, nisam morao u bolnicu. Shvatio sam da je ozbiljno sad, tako da poštujem mere. Najviše zbog porodice i sebe.

Godinama ste na estradi. Svašta ste videli na svadbama i veseljima, znate mnoge tajne.

- Moje kolege ne treba da se plaše. Neću otkriti, ali svašta znam. Imam i ja svoje tajne, moja karijera je duga i vrlo burna. Dobar sam čovek, ne volim takve stvari da radim.

Vernik

Svirao sam patrijarhu Pavlu, imam orden za umetnost od crkve

Da li ste svirali nekad patrijarhu ili na osvećenju neke crkve kao neke vaše kolege?

- Svirao sam patrijarhu Pavlu. Upoznao sam ga u Crkvi Svete Petke na Kalemegdanu, na slavi. Bio je oduševljen kako sviram. Imam i orden za umetnost od crkve.

foto: Kurir

Kurir.rs/ ALEKSANDAR PANIĆ/ Foto: screesnhot Pink tv, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track