Najnovije vesti

OTKRIVAMO POZADINU BEKSTVA SLOVENAČKE ZVEZDE IZ SARAJEVA: Mafija zapretila Senidi: Proći ćeš gore nego Maja Berović
Foto: Printscreen/Instagram

EKSKLUZIVNO

OTKRIVAMO POZADINU BEKSTVA SLOVENAČKE ZVEZDE IZ SARAJEVA: Mafija zapretila Senidi: Proći ćeš gore nego Maja Berović

Stars

Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, u junu prošle godine nije napustila Sarajevo i vratila se u Ljubljanu zbog koronavirusa i zatvaranja granica, već zbog ozbiljnih pretnji, saznaje Kurir. Slovenačka zvezda odlučila je da prekine saradnju sa takozvanom estradnom mafijom i da samostalno nastavi karijeru, što se njima nije dopalo.

Senida Hajdarpašić, Senidah
foto: Printscreen/Instagram

Naš izvor blizak Senidi otkrio nam je da je ona već neko vreme bila nezadovoljna, jer je od nastupa dobijala svega nešto više od 30 odsto, a ostatak je išao sarajevskim saradnicima, takozvanoj estradnoj mafiji, o čijem je nelegalnom poslovanju Kurir pisao u oktobru prošle godine.

Senidah
foto: Printskrin/Instagram

Kada je odlučila da promeni tim saradnika, među kojima su bili i Buba Koreli i Džala Brat, koji su usko povezani s ovim kriminalnim miljeom, oni su odlučili da joj se osvete. Plan je bio da najpre "preplaše" pevačicu na neki od svojih prepoznatljivih načina - napadom na njeno vozilo ili mesto gde je boravila u tom trenutku, na šta su je upozorili poznanici.

Jala Brat, Buba Koreli
foto: Printscreen/Instagram

Jedan njen prijatelj, čim je saznao šta se planira, kontaktirao je sa Senidom i rekao da joj je bolje da se skloni iz Sarajeva na neko vreme, što je ona i uradila i odmah krenula put Ljubljane. Preneo joj je da su njeni bivši saradnici rekli da će proći gore od Maje Berović, kojoj je pucano na kombi u kojem su bili njeni muzičari, a ona je sve to gledala iz drugog automobila, a bačena joj je i bomba na kuću kada je rekla da prekida saradnju. U medijima se tada pojavila informacija da je Hajdarpašićeva prekinula poslovne obaveze zbog toga što je pozitivna na koronavirus, ali su to iz njenog tima demantovali. Kao opravdanje su naveli da je slovenačka vlada iznenadno pooštrila uslove za ulazak svih putnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova i naložila obavezan dvonedeljni karantin za svoje građane koji dolaze iz tih područja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senidah (@senida_h)

Kako smo saznali, i momak koji je upozorio slovenačku zvezdu da je bolje da pobegne iz BiH nije dobro prošao. Naš izvor kaže da je estradna mafija saznala šta je on uradio, zbog čega je dobio batine.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Senidom, ali na njen broj, kao i na broj njenog PR poznat redakciji niko se nije javljao. Ipak, uspeli smo da saznamo da je pevačica na kraju uspela da se spase i izvuče iz ove priče, i to zahvaljujući uticajnim prijateljima iz Sarajeva, koji su na sve načine pokušali da joj pomognu. U međuvremenu, Senida je promenila ceo tim, kao što je i želela, i uveliko radi na novom projektu.

Ulažu novac u pesme i spotove

Pevače vrbovali Buba i Džala

Kao što je pomenuto, Kurir je prošle godine pisao o kriminalcima na estradi koji se u javnosti predstavljaju kao biznismeni, menadžeri i producenti. Novac stečen od bavljenja kriminalom i drugim nezakonitim i mutnim poslovima mafijaši godinama ulažu u karijeru nekog pevača kako bi ga na taj način ubacili u legalne tokove. U ovaj krug ušle su brojne poznate ličnosti, najčešće pozajmljivanjem novca. Oni su spremni da ulože na desetine hiljada evra za njihove pesme, spotove i organizaciju koncerata, da bi kasnije uzimali i više od polovine zarade muzičara. Neki od njih izašli su iz cele priče i pre nego što su ušli, tačnije nakon pokušaja vrbovanja od Bube i Džale. Neke pevačice sarađivale su sa sarajevskim dvojcem, kako u duetima, tako i što su uzimale pesme od njih, nakon čega su oni pokušali da ih uvuku u mašinu.

Jala Brat, Buba Koreli
foto: Printscreen/Instagram
Stars Naslovna
foto: Kurir

Ekipa Kurira/ Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...