TUŽBA JADRANKE BARJAKTAROVIĆ NAPRAVILA HAOS! INTERNET GORI: Ona misli da može da vređa Srbe i da niko neće smeti da joj odgovori?
Foto: Printscreen/Pink

provocira, pa tuži

TUŽBA JADRANKE BARJAKTAROVIĆ NAPRAVILA HAOS! INTERNET GORI: Ona misli da može da vređa Srbe i da niko neće smeti da joj odgovori?

Stars -

Crnogorska pevačica Jadranka Barjaktarović podnela je prijavu protiv određenih korisnika društvenih mreža zbog uznemiravanja i pretnji, ali je ovaj njen postupak i objašnjenje još više iznervirao one koji su zgroženi njenim postupcima i provokacijama u prethodnih nekoliko meseci.

Jadranka

Naime, razlog za prijavu su komentari, nakon emitovanja spota za pemu "Crna Gora je moj dom", zbog koji se ona osetila ugroženo i uznemireno.

Međutim, ovo je još više iznerviralo korisnike društvenih mreža, koji su u još većem broju optužili pevačicu da treba da je bude sramota i da se ne plaše njenih pretnji tužbama.

Jadranka Barjaktarović
foto: Printscreen Twitter

- Preti tužbom? Baš smo se uplašili! O tome je trebala da misli pre nego što je počela da vređa Srbe! Ova pevaljka tone sve dublje i dublje! Sramota! Nema više para u novčaniku, pa mora nekako da se opere! Zlo! Šta ona misli, da može da vređa Srbe mesecima i da niko neće smeti da joj odgovori?- samo su neki od komentara korisnika društvenih mreža.

Jadranka Barjaktarović
foto: Printscreen Twitter

Podsetimo, pevačica je izdala i saopštenje u kojem je navela da ima osećaj straha.

Jadranka Barjaktarović
foto: Printscreen Twitter

- Direktoru Uprave policije Zoranu Brdaninu i načelniku Centra bezbednosti Podgorica Milovanu Pavićeviću, podnela sam prijavu protiv određenih korisnika društvenih mreža, koji su imali aktivnosti protiv mene, koje su me kao građanku i ženu uznemirile i kod mene izazvale osećaj zabrinutosti i straha. Njihove objave i komentari prevazilaze kritiku umetničkog stvaralaštva i slobodu izražavanja, na koju svako ima pravo i prelaze u mržnju, drsko i neprimereno ponašanje, vulgarnost i primitivizam, bezobzirno ponašanje uz najavu nasilja i pozivanja na linč jedne žene. Imajući u vidu ukupno političko i društveno stanje, atmosferu podeljenog društva i tenzija, dodatno sam zabrinuta za svoju i sigurnost najbližih - navela pevačica u svom saopštenju, a prenose crnogorske Vijesti.

150 godina Vrnjačke Banje, Katarina Grujić, Katarina Živković, Jelena Kostov, Jadranka Barjaktarović, Teodora Radojičić, Nenad Marinković Gastoz
foto: Jelena Stuparušić

Jadranka je zatražila pravnu zaštitu od države, odnosno zahteva od nadležnih organa da sankcioniše "govor mržnje prema ženama".

- Pored sankcionisanja uznemiravanja i ugrožavanja sigrnosti, Crna Gora je shodno ratifikovanim međunarodnim standardima obavezna da sankcioniše govor mržnje prema ženama, seksističke komentare i omalovažavanje žena. Nesporno je da ovo predstavlja nasilje nad ženama. Na dati način se ugrožava moja sigurnost, dostojanstvo i integritet, kao i moje psihičko i emotivno zdravlje. Njihove aktivnosti imaju za cilj da me izlože strahu, isključenosti, nesigurnosti i diskriminaciji - dodala je Jadranka u svom saopštenju.

Podsetimo, nakon što je spot za pesmu "Crna Gora je moj dom" pre nekoliko dana objavljen, na društvenim mrežama je počeo da se šeruje skrinšot iz spota uz potpis "Da li ste za dom spremni?".

Jadranka Barjaktarović
foto: Ana Paunković

Kurir.rs/ A.P.

Bonus video:

00:47

JADRANKA PEVALA DA JE JAČA OD SRBIJE, SAD PROMENILA PLOČU: Pevala punim plućima Srpkinja je majka mene rodila (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track