KRAĐA! BUBA KORELI UKRAO pesmu poznatog repera! I Vojažov singl za film "Južni vetar 2" PLAGIJAT dve već postojeće pesme!
Foto: Dragana Udovičić

nemaju inspiracije pa kradu melodije

KRAĐA! BUBA KORELI UKRAO pesmu poznatog repera! I Vojažov singl za film "Južni vetar 2" PLAGIJAT dve već postojeće pesme!

Stars -

Autorki rad kompozicija koje potpisuju Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Koreli, i Jasmin Fazlić, Jala Brat, više puta je dovođen u pitanje jer su korisnici drušvenih mreža često nalazili sličnosti između njihovih pesama sa melodijama stranih izvođača. Ponovo se dogodila ista situacija.

Jala Brat i Buba Koreli
foto: Damir Dervišagić

Ovaj put Buba Koreli je objavio singl "Gluh i nijem", koji je po slušanosti u regionu na drugom mestu na listi Jutjuba. Ispostavilo se da je pesma verni plagijat numere "Roses (Imanbek remix) koju je pre godinu dana objavio gvajanski reper SAINt JHN.

To, međutim, u opisu video Buba nigde nije naveo, pa su slušaoci u zabludi da je zapravo on autor kompozicije i uveliko hvale njegov rad i umeće. Ali, pesma "Roses" je veliki hit i sluša se u celom svetu, što govori i broj pregleda na Jutjubu od preko 150 miliona, pa se postavlja pitanje da li je Amar Hodžić zaista mislio da niko na ovim prostorima neće ukapirati da je plagirao tuđi rad.

Maja Berović
foto: Damir Dervišagić

Da su on i njegov poslovni partner Jala Brat skloni tome da se neovlašćeno posluže tuđim radom i umećem govori činjenica da im je Jutjub skinio sa platforme tri numere koje su oni prodali Maji Berović i to za 30.000 evra.

Reč je o pesmama "Balmain", objavljenoj 2017. na albumu "Viktorijina tajna", i "Sama" i "Vip", koje su nastale 2018, na CD "Sedam". Pravi autori tih kompozicija su podneli tužbe Jutjubu zbog krađe autorskih prava i dok Buba i Jala ne dokažu da su oni napisali pesme, biće zabranjeno njihovo emitovanje na toj platformi.

VOJAZ
foto: Damir Dervišagić

I mladi reper Mihajlo Veruović, poznatiji kao Vojaž, našao se na meti osuda da je plagirao tuđi rad. Pojedini tviteraši tvrde da je njegov singl "Pleši" koji je snimio za potrebe filma "Južni vetar 2" kopija numere "Dior" koju izvodi američki reper Pop Smoke, ali da u Vojažovoj pesmi ima i elemenata koji se čuju u melodiji "WHOOPTY" čiji je autor hiphoper CJ.

Kada se preslušaju sve tri pesme, Vojažova i od pomenutih stranih izvođača, jasno je da kompozicija srpskog izvođača zaista neodoljivo podseća na Pop Smoke i CJ.

Ali, Verouvoić je samouvereno potpisao sebe i kolegu Fada kao autore melodije i teksta.

Stars Naslovna
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/A.P.

BONUS VIDEO:

00:00

Buba Koreli u vezi sa dve devojke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja