Najnovije vesti

HUMANITARNI KONCERT SALETA TALASA! Vrhunski muzičari skupljaju pare za Sonju i Ognjena: Čeka vas nezaboravno veče od 20 časova!
Foto: Privatna Arhiva

biće i nagrada

HUMANITARNI KONCERT SALETA TALASA! Vrhunski muzičari skupljaju pare za Sonju i Ognjena: Čeka vas nezaboravno veče od 20 časova!

Stars

Večeras u 20 časova možete pratiti online Humanitarni koncert za Sonju I Ognjena.

Sale Talas, Tatijana Tanja Živković, Marko Mićković, Ivana Bojanović, Danijel Đokovic i sjajni Boris Kraguljać sa svojim gostima potrudiće se da i ovoga puta imate nezaboravno veče.

Čast da kroz program vodi ove predivne humane ljude pripala je stand up komicaru Miodrag Stošić.

Pomozite Sonji i Ognjenu tako sto cete pratiti ovaj koncert i slati sms poruke.

968 koncert na 3030 ili 574 koncert na 3030.

Spremili smo i nagrade za one koji budu bili sa nama tokom programa. Ne cekajte ni trenutka. Obezbedite svoju ulaznicu i pratite ovaj koncert. 

Ognjen je na porođaju dobio sepsu i oštećenje mozga koji su uzrokovali cerebralnu paralizu. Ovaj dečak još uvek ne sedi samostalno, ne koristi ruke, ne drži glavu i ne govori. Ima izuzetno jak spazam u rukama, nogama, vilici i zaostaje u psihomotornom razvoju.

Za Ognjenovo lečenje, rehabilitacije, fizikalne terapije, ortopedska pomagala, operacije, medikamente i medicinski potrošni materijal potrebna je velika suma novca, koju porodica više nije u mogućnosti da priušti, te mole sve ljude dobre volje da pomognu shodno svojim mogućnostima i budu deo Ognjenovog puta ka normalnom dečijem odrastanju i prvim koracima.

Ognjen Rogović, humanitarna akcija
foto: Privatna Arhiva

Sonja je rođena 07.08.2014. godine u Beogradu. Razvijala se kao zdrava beba i zdrava devojčica. Sve se činilo u redu do septembra 2019. godine kada je Sonji uspostavljena dg. Sy Guillain Barre (ozbiljna i komplikovana bolest, oblik polineuropatije koja stvara naglo pogoršanje mišićne slabosti koja često dovodi do paralize).

Sonja se bori sa respiratornom insuficijencijom, pneumonijom, atelektazom pluća, hipertenzijom, tahikardijom i kalkulozom bubrega. Upućena je na lečenje i rehabilitaciju u bolnicu dr Miroslav Zotović, kao nepokretan pacijent. Kao posledica osnovne bolesti i atelektoze, javlja se neuromišićna skolioza kičme do 70 stepeni.

Sonjin oporavak je stao jer bez operacije kičme, ona nema mogućnost poboljšanja. Operacija koja joj je hitno potrebna radi se u Turskoj. Sredstva su joj potrebna za operaciju u inostranstvu, rehabilitacije, specijalističke preglede, postoperativne terapije, skrining za retke bolesti, laboratorijske analize, ortopedska pomagala, banjsko lečenje, kao i za putne troškove i smeštaj, u zemlji i u inostranstvu.

Sonja Milošević
foto: Printscreen/Budi Human

Kurir.rs

BONU VIDEO:

Kurir dnevni horoskop za 17.4.2021
02:32

Kurir dnevni horoskop za 17.4.2021

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...