POSLEDNJOM OBJAVOM BANJAC PREDOSETIO SMRT: Fotografija koju je kompozitor postavio na Instagram slutila na veliku TUGU (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

zloslutno

POSLEDNJOM OBJAVOM BANJAC PREDOSETIO SMRT: Fotografija koju je kompozitor postavio na Instagram slutila na veliku TUGU (FOTO)

Stars -

Čuveni kompozitor i klavijaturista Aleksandar Banjac (45) iznenada je preminuo u 45. godini.

Banjac je bio aktivan na društvenoj mreži Instagram, a njegova poslednja objava i slika na profilu nisu u boji, već su provučene kroz crno-beli filter, kao da je slutio kraj.

Banjčev profil na Instagramu obilovao je snimcima i slikama s njegovih nastupa, ali isto tako ostale su i zabeležene fotografije i objave sa kolegama s kojima je radio.

Na poslednjoj fotografiji se Banjac nalazi sa čuvenim pevačem Zdravkom Čolićem i drugim kolegama iz sveta muzike.

Bio je član "Vojvođanskog omladinskog orkestra" kao i "Big Band-a RTV Novi Sad". Sarađivao je sa Majkl Kerstingom iz nemačke kao i sa mađarskim bluz gitaristom Laslo Atilom.

U prvoj polovini ’90-ih član sastava "Revir", potom od 1996. klavijaturista veoma uspešnog novosadskog fank/r&b benda "Colibri" sa kojim je obišao celu zemlju. Poslednjih nekoliko godina stalni je član grupe Tanje Jovićević - "Oktobar 1864". Kao studijski muzičar, klavijaturista/aranžer svirao je na preko 40 albuma pop muzike (Goca Tržan, Tanja Banjanin, Xenia, Elvis J.Kurtović…). Muzička izdanja na kojima je imao zapaženo učešće bilo kao instrumentalista ili kompozitor/aranžer su: Partenon / Revir – nezavisno izdanje (1994), Kasandrin Glas – Metropolis (1996), II / Revir – PGP (1997), Balkanopolis – nezavisno izdanje (1999), Akos - Gemany (2000), Aleksandar Dujin / Smooth – Radio 021 (2000).

Aleksandar Banjac
foto: Printscreen

kurir.rs

Bonus video:

00:58

Bilji Krstić zadrhtao glas dok je pričala o pokojnom Zafiru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja