KO JE SADIK KOJI PEVA O KLANJU SRBA U BOSNI? Još kao dete postao član skandalozne grupe, pa pevao: OJ NASERE, SREBRENIČKI SINE!
Foto: Printskrin/Prva

OTKRIVAMO

KO JE SADIK KOJI PEVA O KLANJU SRBA U BOSNI? Još kao dete postao član skandalozne grupe, pa pevao: OJ NASERE, SREBRENIČKI SINE!

Stars -

Sadik Hasanović, finalista poslednje sezone "Zvezde Granda" član je muzičke grupe "Sateliti" koja peva o klanju Srba po Bratuncu!

Sadik Hasanović
foto: Printskrin/Prva

Mladić iz Srebrenika u ovom bendu peva već nekoliko godina, otkako je bio dečak, a osnivač istog je njegov otac Muto Hasanović koji mu je bio glavna podrška tokom takmičenja u srpskom muzičkom šouu "Zvezde Granda".

Grupa "Sateliti" postoji od 1989. godine, a široj javnosti je postala poznata pre sedam godina zahvaljujući šaljivoj pesmi "Fejsbuk". Sadik je tada imao 13 godina i bio je glavni vokal u numeri, a inače je u bendu od svoje 11. godine.

Sadik Hasanović
foto: Printscreen Youtube

Pored šaljivih, Muto, Sadik i ostali članovi benda su snimali i ratno-hušačke pesme, između ostalog i "Ko na Božić u Kravicu dođe". Snimak na kome Sateliti uživo pevaju ovu numeru na jednoj proslavi postoji na jutjubu, a sada je postao viralan i na Tviteru.

Naime, na Božić 1993. godiine dogodio se veliki pokolj u srpskom selu Kravice, i to drugi po redu. Tada su muslimanske snage tadašnje vojske BiH predvođene Orićem, napale selo koje je branila seoska straža. Poginulo je 49 ljudi, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Među ubijenima bilo je i staraca i dece.

Naser Orić
foto: Profimedia

Inače, tu pesmu je napisao jedan od pripadnika jedinice Nasera Orića po imenu Rizo.

Sadik Hasanović
foto: Printscreen

Osim nje, snimili su i jednu numeru posvećenu ratnom zločincu Oriću - "Oj Nasere, Srebrenički sine". Snimak izvođenja te pesme uživo, na jednoj proslavi, postoji na jutjubu, a Sadik Hasanović, koji je tada još bio dečak, uživa i sa osmehom se klanja ratnom zločincu!

Sadik Hasanović
foto: Printscreen

Pored toga, Sadik je ponosno objavio i fotografiju sa ratnim zločincem Naserom Orićem nastalu pre nekoliko godina.

Sadik Hasanović
foto: Printscreen

Mi smo pokušali da stupimo u kontakt sa Sadikom, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Tekst pesme "Ko na Boić u Kravicu dođe"

Ej ko na Božić u Kravicu dođe, Naser Orić - nije Karađorđe. A kad vidješe sa svih strana puca, stadoše im u grudima srca. Ostaviše i Božić i Slavu, samo živu da izvuku glavu. Ej ostaviše i Isusa sama, da ga oni pogaze nogama. A na stolu torte i kolači, neka jede ko je bio jači. Džabe što su i tehniku imali, opet im se Kravica zapali. Naser svojim borcima govori: vi slavite dok Kravica gori. Nema više gnijezda dušmanskoga baš na Božić ogrijala Boga. Mjesto popa što sveti vodicu, došetao Naser u Kravicu. Ej šta je ovo Naser borce pita: "Nemam kome Božić da čestitam!" Hajmo kući braćo Muslimani, mi smo ovdje došli nepozvani...

Kurir.rs/ J. S. / Foto: Printscreen

Bonus video:

05:59

MENTORKA MARIJA ŠERIFOVIĆ OTKRILA RECEPT ZA POBEDU: Posle Džejle i Mahir trijumfovao u ZG, sad dala OBEĆANJE za sledeću sezonu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track