SANJA MARINKOVIĆ RAZVELA SE POSLE 10 GODINA I PRIZNALA: Evo kakav voditeljka ima odnos sa bivšim mužem!
Foto: Filip Plavčić

PODREDILI SVE DETETU

SANJA MARINKOVIĆ RAZVELA SE POSLE 10 GODINA I PRIZNALA: Evo kakav voditeljka ima odnos sa bivšim mužem!

Stars -

Voditeljka Sanja Marinković prošle godine je stavila tačku na brak s Aleksandrom Uhrinom, s kojim ima sina Strahinju, ali je to nju i njenog bivšeg partnera dodatno motivisalo da budu najbolji roditelji svom nasledniku.

Sanja je otkrila kako je s bivšim partnerom podelila odgovornost u vaspitanju sina, s kakvim se sve izazovima kao samohrani roditelj susreće svakog dana, ali i koliko joj je teško da bude mama jednog tinejdžera.

Sanja Marinković
foto: Pritnscreen

Koliko je teško biti mama?

- Veoma je zahtevno biti mama, pogotovo ako imate tinejdžera u kući. Nije lako odgajati dete u vreme kad postoji sudar vrednosti na dnevnom nivou. Roditelji često moraju da objašnjavaju detetu razne stvari koje vidi na internetu.

Šta je ključno u vaspitanju deteta?

- Deca uče na našim primerima, sve ide iz kuće. Problem je što često u okolini vide drugačije primere kod ljudi koji dobijaju naslovne strane i medijski prostor. Postoji period kad okolina utiče na dete, a to je pubertet. Tada su aktivniji, više izlaze, druže se, zato je jako važno imati i dobre pedagoge. Mislim da je bitna saradnja roditelja i profesora.

Sanja Marinkovic
foto: Damir Dervišagić

Nedavno ste stavili tačku na brak dug 10 godina. Koliko je to uticalo na vašeg sina?

- Iako smo se razveli, Aleksandar i ja smo najbolji prijatelji i roditelji svog deteta. Komuniciramo i viđamo se na dnevnom nivou i kada je reč o našem sinu Strahinji, sve je kao što je nekada bilo.

Koliko je teško samohranim majkama?

- Mamama koje se same bore kroz život sigurno nije lako i verujem da nijedna majka neće žrtvovati obaveze prema detetu da bi postigla druge ciljeve. Meni je Strahinja i dalje prioritet. Svakog jutra ga vozim u školu i sve obaveze završim do tri da bih stigla da ga pokupim iz škole.

Koji savet imate za sve samohrane mame?

- Mislim da je jako važno kakav odnos imaju mama i tata. Otac je veoma važan u odrastanju deteta i sigurna sam da, ako ne materijalnu, očevi mogu da pruže drugačiju pomoć i da učestvuju u odgajanju deteta. Kada je reč o samohranim majkama, mislim da je jako važno kako grade odnos s bivšim partnerima.

Sanja Marinković
foto: Printscreen

Kurir.rs/K.Đ/Alo

Bonus video:

00:38

VIŠE NI TRAGA OD NJENIH OBLINA, INDI SE SKROZ ISTOPILA! Pevačica slavi rođendan, a fanovi joj poručuju da je KOST i KOŽA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track