OTKRIVAMO KAD POČINJE SUĐENJE ŠABANOVOM UBICI: Proces pod visokim merama bezbednosti, samo porodice NASTRADALIH prisustvuju!
Foto: Mirjana Adamović, westfalen-blatt.de, Dragana Udovičić

kurir ekskluzivno saznaje

OTKRIVAMO KAD POČINJE SUĐENJE ŠABANOVOM UBICI: Proces pod visokim merama bezbednosti, samo porodice NASTRADALIH prisustvuju!

Stars -

Posle više od dve i po godine, koliko je prošlo od pogibije Šabana Šaulića, konačno će početi suđenje Alsinu Leventu, koji je skrivio nesreću u Nemačkoj.

Šaban Šaulić
foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

Kako Kurir saznaje, prvo ročište je zakazano za 20. januar 2022. godine, samo mesec dana uoči trogodišnjice stravične nesreće u kojoj je Šaulić izgubio život zajedno sa svojim klavijaturistom Mirsadom Kerićem, dok je njegov kum Slobodan Boban Stojadinović teže povređen. Suđenje će se održati u mestu Giterslou, gde se nesreća i dogodila. Sam proces će biti zatvoren za javnost i odvijaće se pod specijalnim merama obezbeđenja kako u samoj sudnici, tako i izvan zgrade suda.

Ovu informaciju je potvrdila i portparolka Okružnog suda u Giterslou Silke Bergsteman.

- Zbog velikog interesovanja javnosti, ali i situacije sa pandemijom koronavirusa, izričito će biti zabranjena svaka vrsta okupljanja, a ulazak u sudnicu će biti omogućen samo oštećenima, tj. članovima porodice. Kako je početak suđenja do sada odlagan više puta zbog situacije sa pandemijom, očekuje se da u ekspresnom roku budu izneti svi dokazi i da presuda bude donesena najkasnije do proleća sledeće godine - izjavila je portparolka Silke Bergsterman za portal NW.

Ilda Šaulić, Šaban Šaulić, nesreća, saobraćajna nesreća
foto: westfalen-blatt.de, Pritnscreen/Glamur, Nemanja Nikolić

Novinari Kurira pozvali su Šabanovu ćerku Ildu, koja nije bila dostupna jer se već izvesno vreme nalazi u Americi, kao i udovicu Gordanu Šaulić, koja nije želela da komentariše proces.

- Ja nisam više deo javne scene, pa vas molim da me više ne zovete - kratko je rekla Gordana za Kurir Stars.

pomen, Saban Saulic, groblje, Gordana Saulic
foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, za dvostruko ubistvo iz nehata, nanošenje telesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u saobraćaju, te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je nemački državljanin turskog porekla Alsin Levent, koji je rođen u Giterslou. Prema navodima Okružnog suda, on je priznao krivicu.

Kralj narodne muzike i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019, kada su se vraćali sa koncerta u Nemačkoj, u Bilfeldu. Na njihovo vozilo naleteo je automobil "mazda 6" kojim je upravljao Levent. Tragedija se dogodila na putu A2 u blizini gradića Gitersloa, kada se pevač vraćao sa svog poslednjeg koncerta u Bilefeldu. Pored toga što je vozio bez dozvole, Levent je bio i pod uticajem alkohola kada je izazvao strašnu nesreću i naleteo na vozilo pevača. Kako je utvrđeno, on je vozio brzinom od 160 kilometara na sat, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno 80.

Šaban Šaulić
foto: Printscreen

Kako se ranije pisalo, tužilac je doneo odluku da se zbog Leventove bezbednosti preduzmu određene mere, s obzirom na to da je u medijima objavljena njegova fotografija i da postoji "strah da bi pevačevi fanovi mogli da mu naude".

Čak su se pojavile informacije da je optuženi nestao, jer se navodno više ne nalazi u Giterslou, gde je živeo. Dok su neki pominjali da je sklonjen iz bezbednosnih razloga, njegov advokat nije želeo da obelodani gde se nalazi, zbog čega su se javile brojne spekulacije.

Optužnica protiv Leventa je podignuta još u avgustu 2019. godine, a posle 11 nedelja pritvora on je pušten na slobodu.

Stars Naslovna
foto: Kurir

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

04:05

ŠABAN BI BIO PONOSAN! Goca Šaulić na IVICI SUZA pomenula pokojnog pevača na proslavi PRINOVE: Luka je bio njegov prvi unuk (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track