RASTINA PESMA ADIO AMORE KRIJE MRAČNU TAJNU Svi misle da se radi o LJUBAVI, a Marina Tucaković je tada prolazila kroz TEŽAK PERIOD
Foto: Damir Dervišagić

tuga

RASTINA PESMA ADIO AMORE KRIJE MRAČNU TAJNU Svi misle da se radi o LJUBAVI, a Marina Tucaković je tada prolazila kroz TEŽAK PERIOD

Stars -

Pesma "Adio Amore" koju je otpevao Stefan Đurić Rasta je obeležila ljubavne parove na ovom području, a ona zapravo uopšte nije pesma o ljubavi iako su je mnogi tako doživljavali.

Naime, pesmu je za Rastu napisao sin Marine Tucaković, Milan Laća Radulović nakon sopstvene borbe sa zavisnošću.

Marina Tucaković
foto: Printscreen/K1

Marinin sin je tada, u trenutku kada je pesma nastala, vodio bitku sa narkoticima. Dok je bio na klinici na odvikavanju, napisao je refren za "Adio amore", ali nije mogao da napiše strofu. Kada se vratio kući sa lečenja, Marina mu je pomogla da je završi, i pesmu su predali poznatom reperu.

Deo koji je napisala Marina zapravo je predstavljao njena osećanja i stanja kroz koja je prolazila dok je Laća imao problema sa narkoticima.

Marina Tucaković
foto: Nemanja Nikolić

"Okreni mi leđa, da ne gledam suze u tim zenicama, da ne gledam usne kako se koče, dok kažeš mi: "Da, dobro sam ja."

Okreni, a pogledima svojim više ne znam da vladam, dok iz ruke mi pada čaša kristala, što se lomi, lomi k'o mi.

Adio amore, još volim te jako Iako si davno izgubila sjaj. Gledam te kako se rušiš polako. A kada to vidim tad rušim se ja.

Adio amore, još volim te jako, još uvek si ono dete iz sna. Od toga se neću ja rastati nikad. Ti nekog drugog odvuci do dna".

Stefan Đurić Rasta
foto: Kurir

Inače, Marina Tucaković izgubila je bitku posle teške bolesti u 67. godini. Najpoznatiji srpski tekstopisac poslednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović, gde je prebačena pošto joj je u utorak, 14. septembra, pozlilo, kad je stavljena na respirator, a bila je pozitivna na korona virus.

Marina Tucaković
foto: Dragan Kadić

Porodica: Želja joj je bila da se sahrana obavi intimno

Suprug i sin Marine Tucaković, Aleksandar i Milan Radulović, zahvalili se za sve izjave podrške, saučešća i prijateljstva i zamolili javnost da poštuje njihovu privatnost i želje i da se sahrana obavi intimno, u krugu porodice i prijatelja.

- Mi smo izgubili majku i suprugu, životnog saputnika, a ne nacionalno blago. Marina nikada nije volela patetiku i masovno obeležavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živela i radila. Njena želja je uvek bila da bude sahranjena u porodičnoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji velikana - naveli su članovi porodioce u saopštenju.

- Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže porodice i prijatelja, uz prisustvo sveštenika i opelo. U vidu epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnela Marinu, želimo da se oprostimo od nje bez prisustva publike i novinara - naveli su suprug i sin.

Najavili su da će, kako bi ispoštovali prijatelje, saradnike, poštovaoce, a i javnost, biti održana komemoracija nakon 40 dana žalosti, a tačan datum i mesto događaja biće naknadno saopšteni pod okriljem uprave grada.

Kurir.rs/M.M.

Bonus video:

05:51

PONEKAD KLONEM, ALI NIČEG SE NE BOJIM! Marina Tucaković za KURIR otkrila kako podnosi HEMOTERAPIJE i kome PIŠE NOVE PESME! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track