DRUGARICA POKOJNE PEVAČICE OTKRILA TAJNU! Dara: Branko Pešić je bio ZALJUBLJEN u Silvanu Armenulić!
Foto: Kurir Arhiva

pomagao joj

DRUGARICA POKOJNE PEVAČICE OTKRILA TAJNU! Dara: Branko Pešić je bio ZALJUBLJEN u Silvanu Armenulić!

Stars -

Dugogodišnji gradonačelnik Beograda Branko Pešić sedamdesetih godina bio je zaljubljen u Silvanu Armenulić i poklonio joj je auto Ford granada u kojem je ona tragično izgubila život 10. oktobra 1976. Ovu tajnu otkrila je drugarica i koleginica pokojne pevačice, Dara Ružić, u dokumentarnom filmu "Gradonačelnik", koji je premijerkno prikazan u četvrtak uveče.

Branko Pešić
foto: Printscreen

- Preko puta američke čitaonice bio je jedan lep stari hotel, gde smo Silvana Armenulić i ja pevale. Silvana mu se dopadala, da tako kažem bio je i zaljubljen u nju. I on je bio takav šarmer i bilo je nemoguće da se neka osoba ne bi zaljubila u Branka. Branko je kupio sebi automobil "ford granadu". Silvani se dopao taj auto i ona mu je rekla "Branko ti moraš meni ustupiti taj auto, meni se taj auto sviđa". On je rekao: "Ako baš želiš da ga imaš, eto prepustiću ti taj auto, pa ti uživaj, ako baš toliko voliš". Silvana je u tom auto i poginula - rekla je Dara Ružić.

Branko Pešić, Silvana Armenulić
foto: Shutterstock

Da u ovome verovatno ima istine potvrđuje i jedan stari novinski članak, čiji je autor Ekrem Milić, novinar koji je decenijama pratio estradna zbivanja. Prema njegovim informacijama, Branko Pešić je pomenuti automobil uvezao u Jugoslaviju da bi ga poklonio Silvani, a uz pomoć političara Džemo Bijedić pomogli su pokojnog pevačici da dobije stan u prestonici.

Silvana Armenulić, Branko Pešić
foto: Kurir Arhiva

- Džemo Bijedić je voleo Silvanu, Arsena, Himzu, Nadu Knežević, Zaima, a Pešić i zabave u beogradskoj "Skadarliji". Bilo je trenutaka kada bi samo zbog njega Silvana otišla u Skadarliju. Porodično su i letovali najčešće u Dubrovniku. Ovaj dvojac političkih moćnika u tadašnjoj Jugoslaviji, sve su prilike, bio je presudan da Silvana dobije stan u Novom Beogradu po veoma povoljnim uslovima, da bude među samo četiri od 20 miliona Jugoslovena koja je vozila tada u sveetu prestižnu "Ford granadu". Ovu limuzinu joj je nabavio, kažu poklonio, Branko Pešić - napisao je svojevremeno Milić.

Silvana Armenulić, Branko Pešić
foto: Kurir Arhiva

I. Ercegovčević

Bonus video:

02:55

BJELOGRLIĆ RAZOČARAN ZBOG PIRATERIJE: Kod nas ne postoji svest koji je to ZLOČIN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track