BILA AGENT CIA, UDAVALA SE 3 PUTA, A UMRLA U SAMOĆI: Komšije je našle u fotelji a na dan Loline sahrane dogodila se VELIKA SRAMOTA
Foto: Pritnscreen

TUŽNO

BILA AGENT CIA, UDAVALA SE 3 PUTA, A UMRLA U SAMOĆI: Komšije je našle u fotelji a na dan Loline sahrane dogodila se VELIKA SRAMOTA

Stars -

Legendarna Lola Novaković bila je jedna od najvećih zvezda na ovim prostorima koja je obeležila jednu muzičku eru, a preminula je 3. aprila 2016. godine.

Rođena je u Beogradu, 25. aprila 1935. godine, a karijeru je počela sa 22 godine kada je kao stalni vokalni solista primljena u Radio Beograd.

Tokom šezdesetih i sedamdesetih godina stekla je ogromnu popularnost, hitovi, turneje, nagrade i festivali su se nizali, a karte za njene koncerte nestajale su sa blagajni za svega nekoliko sati.

1962. godine predstavljala je Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije, i sa pesmom "Ne pali svetla u sumrak" osvojila 4. mesto.

Lola Novković
foto: Pritnscreen

Kao i njena karijera, i privatan život Lole Novaković bio je veoma zanimljiv i buran. Udavala se tri puta. Njen prvi suprug bio je profesor fiskulture Boro Kragujević, a njihov brak trajao je manje od dve godine.

Godine 1966. se udala za Mila Jovanovića, predstavnika avio-kompanije "Panameriken", sa kojim je provela 4 godine, međutim ni ta ljubav nije imala uspeha te je okončana razvodom. Treći brak bio je prepun kontroverzi.

U treći brak uplovila je sa estradnim umetnikom Draganom Antićem, a početak njihove ljubavne priče pratile su brojne spekulacije. Nakon festivala „Beogradsko proleće“ 1971. godine, na kome su zajedno nastupili, žutu štampu preplavila je priča o njihovoj romansi. S obzirom na to da je Dragan bio mlađi od Lole više od decenije, u početku su krili vezu.

Lola Novaković
foto: Profimedia

Tokom braka sa Draganom, Lola je često bila meta tabloida. Pisalo se da je bila u ruskom zatvoru, a proglašena je čak i tajnim agentom CIA. Nakon razvoda od Dragana, 2000. godine, odlučila je da se povuče sa scene i iz javnog života. Povremeno se pojavljivala na pojedinim koncertima, ali je bila stalni član Pozorišta na Terazijama.

Iako je bila velika zvezda, svi koji su je poznavali opisivali su je kao skromnu ženu, koja nikada nije loše govorila o kolegama. Bila je izuzetno cenjena i poštovana, a njenom talentu divila se cela Jugoslavija.

Poslednje godine života Lola Novaković provela je u samoći, a upravo tako je i preminula. U njenoj kući u beogradskom naselju Cerak komšije su je pre pet godina pronašle zaspalu u fotelji. Želja joj je bila da njena sahrana ne bude javna i da njeni ostaci ne budu položeni u Aleji velikana, a kremirana je 6. aprila 2016. na Novom groblju u Beogradu.

Lola Novaković
foto: Nebojša Mandić

Poslednje godine života Lola Novaković provela je u samoći, a upravo tako je i preminula. Naime, pre pet godina komšije su je pronašle u fotelji, a kako se navodimo, želja joj je bila da njena sahrana ne bude javna i da ne bude sahranjena u Aleji velikana.

Lola je kremirana 6. aprila 2016. na Novom groblju u Beogradu.

Na dan sahrane, Lolina kuća je opljačkana i mnoge vrednosti koje su se u njoj nalazile su pokradene. Tek tri meseca kasnije, ova vest je dospela u javnost, na insistiranje njenog dugogodišnjeg prijatelja.

(Kurir.rs)

Lola Novaković
foto: Wikipedija

Bonus video:

00:12

ANA NIKOLIĆ POKAZALA GOLE GRUDI: Pevačica se skinula, a poprsje pokrila samo kosom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja