ŽENE ŠIROM JUGOSLAVIJE LUDELE ZA NJIM: Bio je deo poznate grupe, snimio veliki hit, a kažu da Zlatko u 8. deceniji izgleda ODLIČNO
Foto: Printscreen/RTS2

NEKAD I SAD

ŽENE ŠIROM JUGOSLAVIJE LUDELE ZA NJIM: Bio je deo poznate grupe, snimio veliki hit, a kažu da Zlatko u 8. deceniji izgleda ODLIČNO

Stars -

Zlatko Pejaković, hrvatski pop, rok pevač i kompozitor nekada je bio jedan od onih za kojim su žene uzdisale, a mnogi govore da i dan danas fenomenalno izgleda u osmoj deceniji.

Pevačku karijeru započinje 1967. godine, a postaje poznat široj publici kao pevač VIS "Zlatni akordi" sa svojom pesmom "Čerge" koja postaje hit u ondašnjoj SFRJ, a ostaje popularna i do današnjih dana. Godine 1971. sudeluje u osnivanju rok grupe "Had" ali vrlo kratko peva u njoj.

U periodu od 1971. do 1974. godine Zlatko je pevao u "Korni grupi", a mnogi taj period smatraju najuspešnijim u njegovoj karijeri ali i najuspešniji period same grupe.

Zlatko Pejaković
foto: Printscreen/HRT

Posle razlaza "Korni grupe" nastavlja solističku karijeru kao pop-pevač, a posle 1990. i kao priznat pevač "slavonskih popevki". Postizao je značajne rezultate na festivalima zabavne muzike širom Jugoslavije.

Sarađivao je sa muzičarima i tekstopiscima kao što su Kornelije Kovač, Spomenka Kovač, Zrinko Tutić, Tonči Huljić i Marina Tucaković.

Nakon raspada Jugoslavije njego ime se nije toliko spominjalo u Srbiji, svoju karijeru je nastavio u Hrvatskoj, a iako u 8. deceniji Zlatko i dalje nastupa. Krajem prošle godine postao je deda kada je njegova ćerka Marija na svet donela jednu devojčicu.

Zlatko Pejaković
foto: Printscreen/RTS2

Tada se osvrnuo i na stanje na domaćoj sceni koja pati zbog posledica pandemije koronavirusa.

- Nismo mi u nekoj velikoj zemlji pa smo zaradili neke velike novce i tako dalje što ljudi misle, treba se obući, treba pesme kupovati, treba platiti puno, puno stvari. Imam i nekih rešenja kako bi mogli malo ublažiti ovo sve skupa što se događa sada sa kovidom i s nama, tako da ipak ostanemo u tom nekom poslu, a da opet ne postanem di-džej, to mi ne pada na pamet - kazao je Pejaković 2020. godine.

Zlatko Pejaković
foto: Printscreen/HRT

Kurir.rs/K.Đ/Vecernji.hr

Bonus video:

19:14

ĆEMO: Zaslužio sam titulu KRALJ KAFANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja