PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV LEKARA UMEŠANOG U STARATELJSTVO SEVERINE I MILANA: Hrvatsku potresa skandal zbog istrage
Foto: Dado Đilas, Nemanja Nikolić

detalji

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV LEKARA UMEŠANOG U STARATELJSTVO SEVERINE I MILANA: Hrvatsku potresa skandal zbog istrage

Stars -

Uskok je nakon šestomesčne istrage podignuo optužnicu protiv bivšeg zamenika gradske kancelarije za zdravstvo i bliskog saradnika pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Gzima Redžepija (45) zbog optužbi da je pokušao da utiče na veštaka u postupku za dodelu starateljstva između Severine i Milana Popovića.

"USKOK je, nakon sprovedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1976.) zbog počinjenja kaznenog dela trgovanja uticajem, piše Dnevnik.hr.

Severina, Milan Popović
foto: Damir Dervišagić, Printscreen

Optužnicom se optuženom stavlja na teret da je, krajem avgusta 2020. godine u Zagrebu, počinio kazneno delo trgovanja uticajem na način da je koristeći autoritet koji nesumnjivo uživa kao zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba i višegodišnji bivši zamenik kancelarije za zdravstvo, kao i činjenicu da je bio osoba od poverenja tadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba, pokušao uticati na ishod veštačenja u jednom sudskom postupku koji se vodi pred Opštinskim građanskim sudom u Zagrebu radi izmene odluke o roditeljskom starateljstvu i izdržavanju.

Nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu veštaka za provođenje multidisciplinskog psihijatrijsko-psihologijskog veštačenja u svrhu donošenja odluke s kojim će roditeljem maloletno dete stanovati, optuženi je tokom sprovođenja veštačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih veštaka.

Radi se o veštaku koji je zaposleni i ujedino zamenik direktora Psihijatrijske bolnice čiji je osnivač Grad Zagreb tokom čega okrivljeni može uticati na poslovanje bolnice u kojoj je ovaj zaposlen. Tokom sastanka je okrivljeni veštaku rekao da je dobar prijatelj sa tužiteljem u navedenom sudskom postupku, pri čemu je isticao njegove kvalitete, donatorstvo i sve što je učinio za grad Zagreb i za njega lično. Osim toga mu je rekao da je tužitelj dobar otac, direktno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist.

Takođe je od veštaka zatražio da ga obavesti kakvu će odluku u predmetu doneti. Kada ga je veštak, ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uverenju već svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, obavestio da je odlučio izuzeti se iz navedenog predmeta, okrivljeni je izrazio nezadovoljstvo takvim tokom događaja. ", izvestio je Uskok.

Severina, Milan Popović
foto: Printscreen/Happy, Ana Paunković

Kurir.rs/I.B/Dnevnik.hr

Bonus video:

02:56

SEVERINA BACALA CRNU MAGIJU MILANU? Novinarka otkrila nove šok detalje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track