JADRANKA TRAŽI AZIL U AMERICI! Anagažovala advokata i podnela zahtev, hoće da peva PREKO BARE!
Foto: Damir Dervišagić

PALJBA

JADRANKA TRAŽI AZIL U AMERICI! Anagažovala advokata i podnela zahtev, hoće da peva PREKO BARE!

Stars -

Otkako je na političkom skupu u Podgorici pevala nacionalističke stihove, Jadranki Barjaktarović karijera ide samo nizvodno. Pošto u regionu gotovo da uopšte više ne nastupa, pevačica iz Berana odlučila je da zatraži politički azil u Sjedinjenim Američkim Državama, saznaje Kurir!

Jadranka Barjaktarović
foto: Instagram screenshot

Osim što joj je zabranjen ulazak u Srbiju, Jadranku su nedavno vratili i sa granice u Bosni i Hercegovini, zbog čega nije mogla da održi nastup u Mostaru, a i u evropskim gradovima je sve manje interesovanje za nju. Zbog toga je osuđena da peva isključivo u rodnoj Crnoj Gori, što je veliki udarac kako za njenu karijeru, tako i za finansijsko stanje. U poslednje vreme sve češće je morala da se zadužuje i pozajmljuje novac, a i to joj je sve teže padalo, jer nije imala kako da vraća dugove. Situacija s pandemijom dodatno ju je uzdrmala, pa je tako i novogodišnji nastup u Podgorici pod znakom pitanja i nije sigurna da će uopšte pevati.

Ne bira posao

Kako naš izvor upućen u pevačicin život tvrdi, Jadranka je odlučila da ne sedi skrštenih ruku i da čeka da se nešto samo od sebe dogodi, već je preduzela neke korake. Ona je kontaktirala sa prijateljem koji godinama radi i živi u Čikagu, a poreklom je iz Crne Gore, i pitala ga za savet, te kako je najlakše da se preseli u SAD, dobije njihove papire, a samim tim i stekne pravo na rad. S obzirom na njenu situaciju i to da joj je zabranjen ulazak u nekoliko komšijskih zemalja, on joj je objasnio da je najbolje da pokuša s podnošenjem zahteva za dobijanje političkog azila u SAD.

Jadranka Barjaktarević
foto: Damir Dervišagić

Ubrzo nakon razgovora s njim, Jadranka je kontaktirala sa ambasadom kako bi dobila detaljne informacije, kao i da sazna da li uopšte ima šanse da u njenoj situaciji aplicira, nakon čega je angažovala pravnika. Iako šanse nisu velike, ona će ići do kraja i već prikuplja potrebnu dokumentaciju za podnošenje zahteva. Ukoliko joj to ne uspe, pokušaće da aplicira za radnu vizu, otkriva sagovornik.

Prijatelj je Jadranki obećao i da će joj, ukoliko dobije azil, pomoći tokom prvih nekoliko meseci, kao i da će joj obezbediti smeštaj i pomoći u pronalaženju posla. Kako ima dosta poznanika u Čikagu, za početak bi mogao da joj sredi da peva u nekim manjim lokalima, gde zarada ne bi bila kao što je ona navikla, ali joj to ne predstavlja problem. Ona je rešena da nastavi svoju pevačku karijeru po bilo koju cenu, makar zbog toga morala da ode i na drugi kontinent.

U ilegali

Pokušali smo tokom jučerašnjeg dana da stupimo u kontakt s pevačicom, ali ona nije želela da se oglašava.

Jadranka Barjaktarović
foto: Printscreen/Premijera

Podsetimo, Jadranka se tokom prošlog leta našla u centru skandala, kada je na jednom političkom skupu u Podgorici pevala stihove: "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije". Nakon toga su brojne srpske televizijske stanice zabranile pevačicu u svojim programima, a ubrzo potom joj je zabranjen ulazak u Srbiju, kao i u Republiku Srpsku. Kako je bila na meti celog regiona, u jeku skandala se oglasio i njen menadžer i rekao da su reakcije preterane.

- Ovo je otišlo predaleko, što je mnogo, mnogo je. Preterali su uopšte o čitavoj situaciji - rekao je on.

Jadranka Barjaktarević
foto: Facebook Printskrin

Kurir.rs

Bonus video:

00:12

Severina poručila Crnogorcima posle koncerta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track