OVO JE DEDA JELENE KARLEUŠE: Preživeo logor i GOLI OTOK, a preminuo je 3 godine pre njenog rođenja! JK FOTKOM RAZNEŽILA SVE (FOTO)
Foto: Printscreen/Prva, Printscreen/Instagram

SEĆANJE

OVO JE DEDA JELENE KARLEUŠE: Preživeo logor i GOLI OTOK, a preminuo je 3 godine pre njenog rođenja! JK FOTKOM RAZNEŽILA SVE (FOTO)

Stars -

Pevačica Jelena Karleuša objavila je na svom Instagram profilu fotografiju svog pokojnog dede Pavla Karleuše.

Naime, ona je tom prilikom otkrila da je bio čak 5 godina na Golom otoku koji je bio najveći politički logor u kojem su bili zatvoreni takozvani "informbirovci" – ljudi optuženi da su pristalice Staljina u vreme njegovog sukoba s Titom, a iz njega nije bilo mogućnosti da se pobegne.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen/Prva TV

- Moj deda, Pavle Karleuša, 1938. godine kao kapetan vojske Kraljevine Jugoslavije. Proveo je tri godine u Nemačkom logoru iz kog je izašao živ sa samo 38 kilograma - napisala je Jelena Karleuša, a zatim dodala:

- Malo posle završetka rata, komunistički režim ga je poslao ga je na Goli otok gde je proveo 5 godina, nakon čega su ga pomilovali i on se vratio u Beograd. U svom svedočenju o mučenju koje je doživeo, za nemački koncentracioni logor, rekao je da je on u odnosu na Goli otok bio vazdušna banja. Umro je 1975. godine u 62. godini, tri godine pre nego što sam se ja rodila. Bio je poznat i po tome što je bio vrhunski šahista i igrao simultanke sa najvećim šahovskim velemajstorima tog vremena - piše u objavi.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen/Prva, Printscreen/Instagram

Kurir.rs/M.M.

Bonus video:

00:37

Jelena Karleuša u novogodišnjoj noći promenila 3 kostima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track