SEVERINA DECENIJAMA PLJUVALA PO SRBIMA Bila uz Tuđmana, veliča OLUJU a zaboravili smo šta je uradila 1999!
Foto: Profimedia

Sedila na dve stolice

SEVERINA DECENIJAMA PLJUVALA PO SRBIMA Bila uz Tuđmana, veliča OLUJU a zaboravili smo šta je uradila 1999!

Stars -

Hrvatska pevačica Severina nije na jednoj BiH televiziji “potvrdila ono što je govorila u oktobru prošle godine”, budući da tvrdnju da je srpski narod genocidan nije izrekla ni tada, a ni sada.

Vučković je u pomenutoj emisiji rekla da bi “neka država trebala toj državi platit odštetu” zbog počinjenog genocida, čime implicira odgovornost države za genocid, ali nije precizirala stepen te odgovornosti, odnosno nije rekla da je “Srbija počinila genocid u Srebrenici”, kako je navedeno.

"Na primer, ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid, što je bio genocid, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin, ali radi se samo o tome, da ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni (Srbija) ne priznaju da se to tako zove - rekla je Severina na sarajevskoj televiziji.

Ni ovoga puta, Vučković ne pominje Srbe niti ih “optužuje” da su genocidni. Ona ovom izjavom nije “potvrdila ono što je govorila u oktobru prošle godine”, budući da tvrdnju da je srpski narod genocidan nije izrekla ni tada, a ni sada.

- Ne želim da učestvujem u projektu koji ima veze sa Dodikom, osobom koja vređa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid - rekla je Severina za hrvatski "Večernji list" i dodala da je bila zainteresovana da na pomenutoj televiziji pokrene svoj šou sve dok nije saznala ko je njen suvlasnik.

Dakle, Vučković u ovoj izjavi nije rekla da su "Srbi genocidan narod", iako su kasnije tako izvestili brojni mediji, među kojima i kurir.rs, a na ovu grešku nam je ukazao portal Raskrinkavanje.ba.

Malo pre te izjave, Severina je se obrušila na patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija.

Sa antisrpskom propagandom počela je još davne 1993. godine. Ona je tada pevala na skupovima Tuđmanove HDZ, a kasnije se pravdala da je bila naterana.

- Ja sam imala 21 godinu i nisam imala pravo da kažem "ne" - pokušavala je kasnije da se opere Severina.

Svim srcem je bila uz Franju Tuđmana, nosila je majice sa njegovim likom, a javno je podržavala Albance s Kosova u borbi protiv, kako je govorila, srpske okupacije.

Franjo Tuđman
foto: Profimedia

Kada je 1999. godine snimila album "Ja samo pjevam", na njemu se našla i pesma "Dodirni mi kolena" grupe "Zana". Hrvatska pevačica je tada sve šokirala objašnjenjem zašto se opredelila baš za tu numeru.

- To nije pesma beogradske grupe "Zana", nego albanske autorke Zane Nimani. Snimila sam je u znak podrške albanskom narodu u borbi za oslobođenje Kosova od srpske okupacije - rekla je tada Severina.

Nema srama

Svi ovi antisrpski ispadi su se brzo zaboravili, pa je Vučkovićeva izgradila veliku karijeru u Srbiji, punila je koncertne hale i gradske trgove, a uzimala je ogromne honorare na velikim manifestacijama širom naše zemlje.

U isto vreme, planirala je 2009. godine da zapeva na proslavi 14. godišnjice "Oluje" u Kninu!

Koncert je bio zakazan, Seve je bila spremna da slavi zločin nad Srbima, ali tamošnje vlasti su joj otkazale nastup jer, kako su naveli, "sedi na dve stolice". Htela je, naime, tog avgusta da peva na proslavi "Oluje", a samo tri meseca kasnije da pravi koncert u Beogradu!?!

- Jadranka Kosor me je pozvala da pevam u Kninu za "Oluju". Po gradu su već imali plakate, a onda je iz državnog vrha došlo obaveštenje da je koncert otkazan. Kada su ljudi pitali zašto je otkazan, Vlada je odgovorila "zato što Severina ima koncert u Beogradu za tri meseca"... Vidite kako neko može lako da vam otkaže koncert samo zato što je na vlasti. Osetila sam se potpuno nemoćno - kukala je tada Severina.

Udarila i na patrijarha

Pevačica je izjavila i da želi da glumi Dunju, ženu Ante Gotovine, u filmu koji hrvatskog zločinca predstavlja kao heroja. Istovremeno, srpskog generala Ratka Mladića uporedila je sa Hitlerom!?! Da njenom sramnom ponašanju nema kraja, pokazala je i nedavno kada je uznemiravala srpskog partrijarha Porfirija jer je on navodno prijatelj sa njenim bivšim verenikom Milanom Popovićem.

"Pope, pope, družiš se sa krimosima", pisala je Seve patrijarhu.

Nakon što je javnost saznala da ga je proganjala i zahtevala izvinjenje, Seve je izjavila: "Neka se on radije pokaje za svoje grehe i pomoli za spas svoje duše. Trebaće mu!"

ŠTA JE SVE RADILA PROTIV NAS

  • 1993. pevala za HDZ, a mediji su pisali i da je nosila majicu sa likom Franje Tuđmana
  • 1999. snimila pesmu "u znak podrške albanskom narodu u borbi za oslobođenje Kosova od srpske okupacije"
  • 2006. godine se nudila da glumi u filmu koji hrvatskog zločinca Ante Gotovinu predstavlja kao heroja
  • 2009. htela da peva na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Kninu
  • 2021. (mart) srpskog generala Ratka Mladića nazvala Hitlerom
  • 2021. (septembar) vređala patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija
Severina Vučković
foto: Zorana Jevtić

kurir.rs

Bonus video:

03:18

SEVERINA SAMO ZNA DA SNIMA P*RNIĆE! NEMA NI 2 RAZREDA OSNOVNE! Voditeljka napičila pevačicu! Potpisujem da NE ZNA ŠTA JE GENOCID

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track