NEMA NIŠTA OD HONORARA! Brena, Džiboni i Badrićka moraju da VRATE Budvi 65.000 €!
Foto: Nemanja Nikolić, Dragan Kadić, Damir Dervišagić

PROMENA PLANA

NEMA NIŠTA OD HONORARA! Brena, Džiboni i Badrićka moraju da VRATE Budvi 65.000 €!

Stars -

Lepa Brena, Zlatan Stipišić Džiboni i Nina Badrić trebalo je da budu glavne zvezde dočeka Nove godine u Budvi, koji je zbog pogoršanja epidemijske situacije otkazan. Međutim, kako su pevači već uzeli polovinu honorara unapred, sada su dužni da taj novac vrate, ili da eventualno imaju nastup u ovom crnogorskom gradu u narednih 12 meseci, pišu Vijesti.

Ogromni honorari

To je zvanično potvrđeno pomenutom mediju iz Turističke organizacije Budve, nakon punih mesec dana od kada su im uputili zvanični dopis, a potom i urgenciju. Samo za ove tri muzičke zvezde izdvojeno je neverovatnih 130.000 evra, od čega je polovina uplaćena na njihove račune krajem prošle godine.

Džiboni
foto: Damir Dervišagić

Kako se navodi u odgovoru, Džibonijev ugovoreni honorar je bio čak 80.000 evra, dok je Lepa Brena ugovorila znatno nižu cenu u odnosu na njega, 35.000 evra. Turistička organizacija je pevaču uplatila avans u iznosu od 40.000, dok je njegova koleginica iz Srbije unapred uzela 17.500 evra.

Lepa Brena
foto: Promo

Hrvatska zvezda Nina Badrić koštala ih je mnogo manje - 15.000 evra, od čega je unapred dobila polovinu (7.500).

Nina Badrić
foto: Printscreen/Instagram

Na dočeku u Budvi trebalo je da nastupi i Petar Grašo za istu svotu, s tim što on nije dobio avans.

Petar Graso
foto: Damir Dervišagić

Tijana Dapčević je, navodi se, ugovorila honorar od 12.000 evra, od kojih joj je plaćena polovina iznosa, i ona će taj novac morati da vrati. S druge strane, Isak Šabanović je trebalo da dobije 4.000, ali njemu novac nije unapred uplaćen.

Isak Šabanović
foto: Ana Paunković

Iako je dogovor da zvezde koje su uzele avans u toku godine treba da odrade nastup u tom gradu, nastao je još jedan problem. Naime, činjenica je da su novogodišnji honorari uvek znatno skuplji od regularnih, te se postavlja pitanje kako će se tolike svote pravdati. Nagađalo se da bi pevači unapred uzeti novac mogli da "odrade" na nekoj od tradicionalnih lokalnih manifestacija, na primer Danima širuna ili Petrovačkoj noći, ali se smatra da su honorari za te događaje precenjeni. Jedina alternativa je da iste zvezde nastupe za doček sledeće Nove godine.

Zaštitili se

Inače, Vijesti su ranije pisale i da je datum koncerta Zdravka Čolića za Novu godinu u Kotoru pomeren. Takvu mogućnost nisu ugovorili u Opštini i Turističkoj organizaciji Bara za gostovanje Dina Merlina, ali su tvrdili da su se, u slučaju da koncert bude otkazan - zaštitili.

Dino Merlin
foto: Pritnscreen/HRT

- Imajući u vidu mogućnost zabrane održavanja svih manifestacija zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ugovor koji smo potpisali sa agencijom koja predstavlja Zdravka Čolića daje mogućnost pomeranja datuma održavanja na termin o kojem ćemo se naknadno dogovoriti. Sa ostalim izvođačima koji je trebalo da budu angažovani imali smo samo usmene dogovore - rekli su Vijestima iz kotorske Turističke organizacije.

Zdravko Čolić
foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić

Bonus video:

00:20

Evo kako je Brena reagovala kad su joj spomenuli ŠLJUKU i otmicu sina Stefana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track