VELJKO RAŽNATOVIĆ O UBICAMA SVOG OCA GOVORIO SAMO JEDNOM Imao 4 godine kad je Arkan ubijen, a evo šta je rekao o OSVETI
Foto: Nemanja Nikolić, Shutterstock

teška tema

VELJKO RAŽNATOVIĆ O UBICAMA SVOG OCA GOVORIO SAMO JEDNOM Imao 4 godine kad je Arkan ubijen, a evo šta je rekao o OSVETI

Stars -

U subotu, 15. januara obeležena je 22. godišnjica smrti Željka Ražnatovića Arkana, a neutešna porodica okupila se na Novom groblju kako bi održala pomen.

Arkanovu smrt nikada nisu preboleli, a o ovoj temi njegovi naslednici veoma retko govore.

Veljko je u trenutku očeve smrti imao samo četiri godine, a iako izbegava da govori o ovoj tragediji, prošle godine u razgovoru za Informer otvorio je dušu i progovorio o najtežim životnim trenucima.

– Stalno sam pitao gde mi je tata, a mama i tetka nisu htele da me lažu, pa su mi priznale da je mrtav. To je bio šok za mene. To je šok za svako dete… Sreća pa sam bio baš mali. Ne želim da pričam o tome, to su teške teme, samo mi znamo kako nam je bilo. Ne mogu više ni da razmišljam o nefer stvarima koje su mi se dogodile. Sada je na meni da pružim sve svom detetu, da nastavim život dalje – pričao je tada Ražnatović, koji je tom prilikom prvi put progovorio o ubicama svog oca.

Mirko Šijan, Bojana Rodić, rođenje deteta, proslava, gosti, Veljko Ražnatović
foto: Zorana Jevtić

– Ne volim javno da govorim o tome, ali moram da priznam da nikad ne mogu istinski da im oprostim, iako znam da je oprost ključ čistog srca. Pošto to ne mogu da uradim, pomirio sam se sa tim što su mu uradili… Ne mogu ja da idem i da se svetim, moram da mislim na sebe, na porodicu, na dete koje imam – priznao je tada Ražnatović.

Detinjstvo mu je, pored smrti oca, obeležilo i hapšenje majke Svetlane i tetke Lidije u akciji “Sablja” 2003. godine. Ubistvo oca niko od njega nije krio, ali hapšenje majke jesu:

– Dok je mama bila u zatvoru, ja sam mislio da je u Americi. Anastasiji i meni su pričali da je otišla na turneju i ja sam verovao u to. Bio sam dete, išao sam u školu i čekao da se majka vrati, a oni su govorili da će uskoro. Niko od dece me nije zadirkivao, bili smo svi mali, pa o tome nismo ni razmišljali.

Podsetimo, Ražnatović je upucan hicima iz heklera 15. januara 2000. godine u hotelu Interkontinental. Za ubistvo je osuđen bivši policajac Dobrosav Gavrić, koji je zbog ovog ubistva osuđen na 35 godina. Uhapšen je 2012. u Južnoafričkoj Republici, a osim njega suđeno je i saučesnicima Milanu Đuričiću i Draganu Nikoliću koji su dobili po 30 godina.

Željko Ražnatović Arkan
foto: Printscreen/Youtube/City

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track