NIŠA SAVELJIĆ MUVAO DIVČEVU ĆERKU, DOBIO ŠAMARČINE: Doživeo porodičnu tragediju, dao 2 gola u derbiju, a ovo svi BRUJE o njemu
Foto: Dragana Udovicic

bili su prijatelji

NIŠA SAVELJIĆ MUVAO DIVČEVU ĆERKU, DOBIO ŠAMARČINE: Doživeo porodičnu tragediju, dao 2 gola u derbiju, a ovo svi BRUJE o njemu

Stars -

Košarkaš Vlade Divac pretukao je bivšeg fudbalera i nekadašnjeg prijatelja Nišu Saveljića krajem decembra prošle godine na Vračaru, u restoranu koji je u vlasništvu Dejana Bodiroge. Sukob se dogodio jer se ćerka zvezde NBA lige, Petra, požalila ocu da joj njegov prijatelj šalje poruke preko Instagrama i da joj se nabacuje.

Nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije i bivši defanzivac Partizana Niša Saveljić našao se u centru skandala zbog navodnog sukoba sa legendarnim košarkašem Vladom Divcem.

Silvija Saveljić, Niša Saveljić, Nikolas Saveljić
foto: Printscreen/Instagram, Dado Đilas

Bivši je crnogorski fudbaler i reprezentativac SR Jugoslavije, a jedan je od miljenika navijača Partizana. Igrao je na poziciji štopera, karijeru započeo u OFK Titograd, nastavio u Budućnosti, a jednu sezonu proveo u Hajduku iz Kule.

Zatim je prešao u Partizan 1995. godine, a ostaće upamćena njegova dva gola u večitim derbijima protiv Crvene zvezde.

Niša Saveljić
foto: Damir Dervišagić

U 99. večitom derbiju igranom na stadionu Partizana koji je završen rezultatom - 2:2, Saveljić je postavio konačan rezultat golom u 77. minutZa reprezentaciju SR Jugoslavije debitovao je 31. januara 1995. godine, protiv Hong Konga. Bio je član jugoslovenske selekcije na Svetskom prvenstvu 1998. i na Evropskom prvenstvu 2000. godine. Za reprezentaciju SR Jugoslavije je ukupno odigrao 32 utakmice i postigao 1 gol. I dan danas slovi za jednog od najboljih odbrambenih fudbalera sa ovih prostora.

Velika porodična tragedija

Brat Niše Saveljića Nebojša Saveljić član kultnog crnogorskog hip-hop sastava "Montenigersi", poginuo je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica-Cetinje 1999. godine.

Zajedno sa Igorem Lazićem Nigorom bio je član grupe "Montenigersi", jedne od najpopularnijih u to vreme.

Osim Saveljića, u nesreći je poginulo još dvoje ljudi, a uzrok nesreće bila je neprilagođena brzina. Vozilo je prešlo na suprotnu levu stranu i udarilo u stenu. Od jačine udarca, auto se prevrnuo na krov, a zatim sleteo u dubok jarak pored puta.

Nebojša Saveljić
foto: Printscreen

kurir.rs

Bonus video:

02:10

DIVAC I RAĐA ZAVRŠILI U SKADARLIJI: Tamburaši im pevali Olivera, Bajagu i Halida na uvce (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track