SRPSKI PEVAČI NAJSLUŠANIJI U HRVATSKOJ! Objavljena Bilbordova top lista: Naši susedi odlepili za Sašom Matićem, Lukasom i Teom!
Foto: Printscreen/Instagram, Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

veselo

SRPSKI PEVAČI NAJSLUŠANIJI U HRVATSKOJ! Objavljena Bilbordova top lista: Naši susedi odlepili za Sašom Matićem, Lukasom i Teom!

Stars -

Jedan od najstarijih časopisa na svetu Bilbord je ove nedelje pokrenuo rubriku "Hitovi sveta", u kojoj će objavljivati nedeljno listu 25 najpopularnijih pesama po zemljama.

Aca Lukas, Dara Bubamara, Radmila Manojlović, Nataša Bekvalac, Radiša Trajković Đani
foto: Shutterstock, Tamara Trajković, Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

Na prvoj objavljenoj listi za Hrvatsku bile su uglavnom narodne pesme iz naše zemlje, a samo četiri od 25 numera otpevali su hrvatski izvođači, preneo je portal Indeks.

Na spisku samo tri pesme dolaze iz Hrvatske, pošto je Jelena Rozga otpevala hit "Ti i ja" u duetu sa Sašom Matićem. Po skali, Hrvati najviše slušaju pesme iz susedne Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, pa je Senidah na prvom mestu s pesmom "Behute".

Saša Matić
foto: Promo

Osim pomenutih izvođača, na listi su se našli i zvezda Granda Zorana Mićanović, Andreana Čekić, Aca Lukas, Tea Tairović i Cobi.

Inače, odavno je poznata činjenica da mladi Hrvati najviše slušaju srpske folkere i repere iz BiH, dok njihov domaći rok i pop iz prošlih i sadašnjih vremena više nemaju nikakav prolaz, pa su ondašnji klubovi puni kad u njima nastupaju naše pevačke zvezde.

estrada
foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

00:25

Saša Matić - repriza dočeka na Zlatiboru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track