PREDATOR! OVO SU NOVI DETALJI AFERE SAVELJIĆ: Divac primio Nišu u kuću, a on mu startovao ćerku!
Foto: EPA, Dado Đilas, Printscreen/Instagram

Šok

PREDATOR! OVO SU NOVI DETALJI AFERE SAVELJIĆ: Divac primio Nišu u kuću, a on mu startovao ćerku!

Stars -

Vlade Divac duboko se razočarao u nekadašnjeg prijatelja Nišu Saveljića i nema nameru da pređe preko toga što mu je startovao ćerku Petru na društvenim mrežama, zbog čega je i nasrnuo na njega u restoranu kod Dejana Bodiroge, o čemu je Kurir pisao.

Kako dalje saznajemo, nekadašnja NBA zvezda je bivšem crnogorskom sportisti pomogao u Americi i ugostio ga u svom porodičnom domu, gde mu je on i merkao naslednicu.

Niša Saveljić, Petra Divac
foto: Dado Đilas, Instagram

To za naš list svedoči njihov blizak prijatelj. - Objasniću vam detaljno kako je teklo njihovo poznanstvo. Niša je otišao trbuhom za kruhom u Ameriku i tamo je upoznao ženu s kojom je napravio poslovni dogovor o osnivanju fudbalske akademije. To je bilo u Kaliforniji.

Oni uspešno sarađuju i dan-danas. Jednog dana se našao u restoranu s ljudima iz Srbije koji poznaju i porodicu Divac. Tog dana su se sastali u Sakramentu. Igrom slučaja, tada se u lokalu zadesila Snežana Divac, kao i njena ćerka Petra - priča naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Snežana se oduševila Nišom, a Divac ga je pozvao u njihov dom.

- Niko nije mogao da nasluti da će doći do ovakvog skandala. Divac je baš bio srdačan prema Saveljiću. Cenio ga je i poštovao. Ispostavilo se da je iskoristio njihovo gostoprimstvo kako bi se nabacivao njegovoj ćerki. Bio je lepo ugošćen, štaviše, Divac se ponudio da mu pomogne. On ima jake kontakte i odmah je pozvao moćne ljude iz fudbalskog kluba Sakramento. Povezao je Nišu s njima u vezi s budućim poslovima. Napravio mu je prolaz u tom fudbalskom svetu. Tada je Divac bio na funkciji u Sakramento Kingsima. Eto, dok mu je Vlade završavao životne stvari, umesto da mu zahvali, Saveljić je gledao kako da mu zavede dete - završava naš izvor.

Podrška

Milena i Danijela uz Petru

U žiži interesovanja danima je Petra Divac, koja se tu našla nakon što se saznalo da ju je seksualno uznemiravao prijatelj njenog oca, a tim povodom oglasile su se glumice Milena Radulović i Danijela Štajnfeld.

- Petra, hvala ti na hrabrom glasu. U ime svih žena koje trpe i nemaju zaštitu kad progovore, tvoj jedan glas je za sve nas. Nisi sama! Za sve što treba - napisala je Danijela Štajnfeld, dok je Milena objavila fotografiju podrške na kojoj je je pisalo „Petra Divac“ uz emotikone srca i snage.

Petrina priča

Petra Divac se prvi put posle skandala oglasila za Kurir i otkrila kroz šta je prolazila u periodu kada joj je Saveljić slao poruke, koje je pokazala i roditeljima.

- U trenutku kada se meni ovo desilo imala sam 21 godinu. Desilo se u mojoj kući, gde sam bila s roditeljima u tom trenutku, gde sam se osećala i najsigurnije i najzaštićenije. Poruke neprimerenog sadržaja mi je slao otac mog druga i poznanik mog oca, s kim ima i puno zajedničkih prijatelja. Iako ja nisam odgovarala na njegove poruke, on je nastavio da piše. Toliko je bilo sve traumatično i mučno, da sam pomoć zatražila kod psihologa. Ona me je posavetovala da sačuvam sve poruke, jer sigurno mu ovo nije prvi put, i u slučaju da nekome budu zatrebale kao dokaz na sudu. Posle nekoliko seansi sam dobila hrabrost da mogu da kažem svojim roditeljima, jer ne govoreći im, htela sam na neki način i njih da zaštitim - navela je Petra.

Pokušavali smo u više navrata da ponovo stupimo u kontakt s Nišom, ali on je blokirao sve novinare Kurira. Kada smo ranije pričali s njim o ovoj temi, rekao je da je pogrešno shvaćen i da mu je krivo što nije imao priliku da objasni Divcu o čemu se radi.

Naslovna 19.02.2022.
foto: Kurir

Ljiljana Stanišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track