NAJVEĆI MEDIJSKI TRANSFERI! Zbog njihovih promena posla brujala je SRBIJA: Ovo su OTKAZI voditelja koji su uzdrmali NACIJU
Foto: Ana Paunković, Dragana Udovičić, Instagram

TV LICA

NAJVEĆI MEDIJSKI TRANSFERI! Zbog njihovih promena posla brujala je SRBIJA: Ovo su OTKAZI voditelja koji su uzdrmali NACIJU

Stars -

U poslednjih nekoliko godina medijski transferi voditelja postali su sve učestaliji.

Tv lica svojim promenama posla privukli su veliku pažnju javnosti, a o ovim transferima pričala je čitava nacija.

Jovana Jeremić, nekada zaštitno lice Hepi televizije napravila je opštu pometnju kada se saznalo da je tamo dala otkaz. Jovana je jedan period skrivala da prelazi na Pink, a ovako je komentarisala razlaz sa Hepijem:

- Nisam imala nameru da odem sa Hepija. Hepi sam doživljavala kao da je moja kuća, kao da sam bila venčana za nju. Ali došle su druge stvari na dnevni red. Konkretno, moje dete zaslužuje da bude na prvom mestu. Bilo mi je teško da uskladim posao i nove obaveze koje sam imala na leđima, a koje nisam mogla da prihvatim - rekla je Jovana za medije.

Jovana Jeremić
foto: Printscreen/Pink

Olivera Jovićević, nakon 18 godina obavestila je javnost da odlazi sa Radio-televiziji Srbije i da će svoju karijeru nastaviti u oblasti TV produkcije i marketinga, a kako je najavila, priprema i nove projekte.

- Dragi prijatelji, želim da vas obavestim da je posle 18 godina mog rada na Radio-televiziji Srbije došlo vreme za promene. Zahvaljujem se svim mojim kolegama sa kojima sam gotovo dve decenije sarađivala radeći emisiju Upitnik, koja je u nekoliko sezona, prema zvaničnim merenjima, bila najgledaniji tok-šou na svim televizijama i, verujem, imala važan uticaj u srpskoj i regionalnoj javnosti - poručila je Olivera, između ostalog, u svom saopštenju.

Olivera Jovićević
foto: Printskrin / RTS

Nekadašnji voditelj centralnih vesti RTS-a, Vladimir Jelić, sredinom maja 2020. godine, otišao je sa Jvanog servisa i svoju profesionalnu karijeru nastavio na TV Prva.

- U našim novinarskim i voditeljskim krugovima, Prva je uvek bila prepoznata kao televizija koja radi po najvišim svetskim standardima i svima je izazov da budu deo jednog takvog profesionalnog poslovnog ambijenta. Promene su neizbežna stvar u bilo kom poslu pa tako i u našem, i zaista je neprocenjivo kada imate mogućnost da stičete nova iskustva. S nestrpljenjem iščekujem da pozdravim gledaoce Prve televizije iz jednog od najmodernijih i tehnički najsavremenijih studija u regionu - izjavio je tada Jelić.

Vladimir Jelić
foto: Printksin/Youtube

Voditeljka i autorka emsije "Balkanskom ulicom", Vesna Dedić (52), sredinom marta 2020. godine dala je otkaz na RTS-u, a kako je tada navela, nije bila zadovoljna uslovila rada, pa je svoju karijeru nastavila na televiziji Nova S, gde vodi i uređuje svoju emisiju.

- Danas sam dala otkaz. Nisam bila ispoštovana kao autor, niti je bila ispoštovana emisija "Balkanskom ulicom", koja je gledaocima RTS-a draga i omiljena. Dugo sam se nadala da ću ja, kao autor, i moja emisija imati razumevanje. Nismo imali. Danas smo se razišli u korektnim odnosima. Gospodin Bujošević je potpisao, ja sam potpisala. RTS ostaje moja kuća zauvek. I dalje mislim da kada se kaže RTS gledaoci će pre pomisliti na mene nego na one koje poslednje četiri godine vode ovu kuću - rekla je tada Vesna Dedić za medije.

Vesna Dedić
foto: Kurir televizija

Žika Nikolić, poznat kao Žika Šarenica, 2018. godine šokirao je naciju kada je odlučio da napusti javni servis i pređe na Pink.

Žika Nikolić, Žika Šarenica
foto: Zorana Jevtić

U julu 2019. jedna od najlepših voditeljiki Dnevnika na RTS-u, Marija Savić Stamenić oprostila se od gledalaca javnog servisa, i nakon 15 godina nastavila karijeru na Prvoj televiziji.

- To bi bilo sve u ovom Jutarnjem Dnevniku. Vama hvala na poverenju i pažnji ne samo danas, nego i svih ovih godina. Hvala RTS-u, RTS je bio moja kuća punih 15 godina. Od avgusta se gledamo na drugom mestu, a ja ću sada, kao i uvek, da vas pozovem da ostanete uz RTS i da vam poželim da imate lep i prijatan i ovaj dan, i sve dane koji su pred nama. Hvala kolege, doviđenja - rekla je Marija tada.

Marija Savić Stamenić
foto: Printskrin/Prva

Bojana Ristivojević iznenadila je javnost kada je sa Hepi televizije prešla na Prvu.

- Nije ovo prvi put da Bojana razmišlja o odlasku. I pre godinu dana je bila na korak da donese odluku da napusti Hepi, ali su je glavni urednici ubedili da ostane. Ovaj put je odluka definitivna. Već se po gradu priče o njenom odlasku i počele su da pristižu ponude od drugih, konkurentskih televizija, o čemu Bojana još nije razmišljala. Ali svakako joj je u planu da ostane i dalje u voditeljskom poslu - pričao je izvor upućen u njenu odluku tada.

Bojana Ristivojević
foto: Printscreen/Youtube

Voditeljka Danijela Pantić otišla je sa javnog servisa, radila je na tv Prva, a sada radi na Kurir televiziji.

- Presudne su bile dve stvari: prva je poziv i poverenje u prijatelja i dugogodišnjeg kolege Igora Šanjevića, sa kojim sam sarađivala na RTS i TV Prva. Kada je prešao ovde i kada je počeo da podiže TV produkciju, a potom i televiziju, znala sam da to mora biti nešto dobro, ne samo zbog njega i svega što zna da radi već i zbog cele ekipe i želje da se stvori nešto dobro. Drugi izazov je stvaranje potpuno novog brenda, podizanje celog sistema na noge, koji čine profesionalci s drugih televizija. Taj osećaj da svakodnevno kreirate sadržaj koji gledaju stotine hiljada ljudi u jednom trenutku, a na duže staze i milioni u svetu (pošto smo onlajn platforma), daje veoma dobar osećaj svesti i odgovornosti za sve što radite.

Danijela Pantić, kviz Mozaik
foto: Aleksandar Kujučev

Kurir.rs/S.M.

Bonus video:

00:15

Jedna je Jovana! Voditeljka sva u crvenom, zapevala u studiju, a kad je raširila noge svi pali u trans!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track