VESNA ZMIJANAC GRADI VILE NA BUKULJI, A RODNA KUĆA JOJ SE SRUŠILA: Pevačica omiljena Kraljevčanka, redovno obilazi familiju!
Foto: Nemanja Nikolić, Tamara Trajković

REPORTAŽA

VESNA ZMIJANAC GRADI VILE NA BUKULJI, A RODNA KUĆA JOJ SE SRUŠILA: Pevačica omiljena Kraljevčanka, redovno obilazi familiju!

Stars -

Vesna Zmijanac često obilazi familiju u rodnim Kovačima kod Kraljeva, ali po svemu sudeći nema nameru da renovira rodnu kuću u kojoj je odrasla. U to se uverila ekipa Kurira, koja je prošle nedelje obišla Raški okrug.

U pevačicinoj ulici smo zatekli njenog rođaka, koji nam je pokazao dom gde se rodila i odrasla. Iz te kuće je otišla još pre 30 godina i nakon toga je postala pustoš. U dvorištu je sagrađena nova kuća u kojoj živi njena familija.

Novinarka Kurira Ljiljana Stanišić ispred Vesnine rodne kuće u Kovačima u Kraljevu
Novinarka Kurira Ljiljana Stanišić ispred Vesnine rodne kuće u Kovačima u Kraljevufoto: Nemanja Nikolić

- Vesna mi je rod, tetka. Dolazi kod moje mame, ali ona sad ne može da priča jer se sprema da ide u grad - ljubazno nam je rekao dečak i pokazao oronulu nekretninu. Komšinica do njene kuće ima samo reči hvale za pevačicu. - Tu je živela s majkom i bakom. Poznajem je otkad je bila mala, rasla je s mojom decom. Bila je dobro, fino dete. Nije mogla da bude bolja jer je savršena - rekla je prva komšinica. Dve kuće od Zmijančeve ekipu Kurira je ugostio ljubazni domaćin Zoran Grujičić, koji je odrastao s njom. - Starija je od mene dve godine, družili smo se maksimalno. Nismo išli zajedno u školu, ali smo slobodno vreme provodili u kraju. Bila je drugar s nama dečacima. Od fudbala preko skakanja s vrba na Ibru, sve smo prošli. Ponašala se kao da smo ortaci. Igrali smo se u ulici. Ona je trenirala karate i demonstrirala nam poteze. Sećam se kada je prvi put otišla da peva, bila je presrećna. Živela je sama s babom i borila se za svoje mesto pod suncem. Prvi značajniji skok je bio festival u Parizu, gde je bio Šaban Šaulić. Tada nam je pokazivala njegovu sliku s posvetom. Bili smo svi iznenađeni - seća se Grujićić.

Kovači, Vesna Zmijanac
foto: Nemanja Nikolić

U naselju nadomak Kraljeva zatekli smo i Vesninu drugaricu iz odeljenja. - O, pa nas dve smo išle zajedno u razred. Ona je bila riba, prava mačka, stalno je pevala. Mi devojčice smo bile ljubomorne na nju jer je imala gustu kosu, nesvakidašnju lepotu, zračila je i privlačila. Nije renovirala kuću jer je odavde otišla trbuhom za kruhom. Muka je ovde, beda i sirotinja, snašla se ona bolje u velikom gradu, nema potrebe ni da je renovira, šta će joj - smatra njena drugarica, koja nije želela da se slika, niti da joj pominjemo ime u javnosti, što smo i ispoštovali.

Kovači, Vesna Zmijanac, Zoran Grujičić
foto: Nemanja Nikolić, Tamara Trajković

I u gradu Kraljevu sugrađani s kojima smo porazgovarali imaju samo reči hvale za Zmijančevu, ostavila je dobar trag, nema šta. Poznato je da Vesna više od dve decenije živi na Bukulji, gde je 1995. sagradila vilu, a uskoro će sazidati još jednu veliku kuću za drugu unuku Hanu. Pored toga, pevačica ima i nekoliko stanova u Beogradu, svi se nalaze na atraktivnim lokacijama, u centru prestonice i na Vračaru.

Vesna Zmijanac
foto: Damir Dervišagić, Printscreen

Bonus video:

01:36:43

SCENIRANJE 27.03.2022. ACA LUKAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track