UHAPŠENA MISICA DAJANA PRVA OTPEVALA NAJVEĆI CECIN HIT! U sve umešana i Karleuša: Evo o kojoj pesmi je reč i kako su ONE POVEZANE!
Foto: Nemanja Nikolić, Dragan Kadić, ATA images

ovo niste znali

UHAPŠENA MISICA DAJANA PRVA OTPEVALA NAJVEĆI CECIN HIT! U sve umešana i Karleuša: Evo o kojoj pesmi je reč i kako su ONE POVEZANE!

Stars -

Nekadašnja misica i pevačica Slavica Dajana Tripunović (51), našla se, posle dužeg vremena, u središtu medijske pažnje, kada je nedavno uhapšena u velikoj akciji policije usmerenoj protiv elitne prostitucije.

Slavica Tripunović Dajana
foto: Kurir

Kako je Kurir tada pisao, Dajana, koja je učestvovala i na izboru za "Mis sveta", uhvaćena je "na delu".

Ipak, malo poznati detalj iz biografije poslednje "Mis Jugoslavije" je činjenica da je Slavica Tripunović, koja je kasnije počela da se bavi muzikom pod umetničkim imenom Dajana, do 2006. godine izdala čak šest studijskih albuma, pre nego što se povukla sa scene.

Slavica Tripunović Dajana
foto: Printscreen YT

Koliko je Dajana bila uticajna početkom 2000-ih, svedoči i činjenica da su joj prateći vokali bili, ni manje ni više, nego Svetlana Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša, što je danas gotovo nezamisliva činjenica.

Ceca Ražnatović
foto: ATA Images

One su glasove ukrstile u pesmi "Vazduh koji dišem", koju je 1993. godine objavila Dajana. Tada popularna Ceca i petnaestogodišnja Karleuša zajedno su otpevale prateće vokale Dajani, čiju je pesmu Ražnatovićka obradila godinu dana kasnije, pružila joj novo ruho i učinila je jednim od najvećih hitova na našim prostorima.

Njihove glasove možemo čuti i u pesmi "Pusti me", a Jelena Karleuša je pevala i na Dajaninom albumu iz 1995. godine.

Jelena Karleuša, azil za životinje
foto: Stefan Stojanović MONDO

Kao što smo već rekli, Ceca je u pesmi "Vazduh koji dišem" pevala prateće vokale, a pošto joj se tekst dopao, njena drugarica ali i koleginica, Dajana Tripunović, rešila je da našoj najvećoj zvezdi 1994. godine pokloni pesmu koja je postala evergrin.

-Ceca je slušala moj album i veoma joj se dopala ta pesma. Ona nažalost u mom izvođenju nije prošla, već se izdvojila pesma "Bobane, Bobane". Verovala sam da će u njenom izvođenju tako kvalitetna pesma zaživeti i od srca sam joj poklonila. Ispostavilo se da smo i Ceca i ja bile u pravu. Ne postoji klub u kom se ta pesma ne peva - rekla je Dajana svojevremeno za medije.

Slavica Dajana Tripunović
foto: Kurir, Printscreen/Facebook

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

02:57

SLAVICA ILI DAJANA: Otkrivamo gde je sada i čime se bavi poslednja misica SFRJ (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track