OBLAČIO CELU ESTRADU, KUMOVAO JK I DUŠKU, DROGA, S*KS: Uspon i pad modnog kreatora Darka Kostića! OD DIZAJNERA DO PREDATORA
Foto: Stefan Stojanović Mondo, Zorana Jevtić, Dado Đilas

sunovrat jednog talenta

OBLAČIO CELU ESTRADU, KUMOVAO JK I DUŠKU, DROGA, S*KS: Uspon i pad modnog kreatora Darka Kostića! OD DIZAJNERA DO PREDATORA

Stars -

Poznati kreator Darko Kostić (42) ponovo se našao iza rešetaka kada ga je NN lice prijavilo da ga je poznati modni kreator zatvorio u ostavu i pretio da će ga “ubiti”!

Policija je odmah reagovala na poziv i u stanu kreatora pronašli mladog muškarca koji im je rekao da je Kostića upoznao preko aplikacije za LGBT “Grindr”, a zatim došao kod njega u stan. On je policiji navodno rekao i da mu je kreator dao da konzumira supstancu bele boje, najverovatnije opojna sredstva-drogu, nakon čega mu je kanapom vezao ruke, stavio duksericu preko glave i zatvorio u ostavu.

Darku Kostiću ovo nije prvi put da je uhapšen i da ima problema sa zakonom. U rubrici „Crna hronika“ prvi put našao krajem jula 2017. godine kada je priveden zbog posedovanja droge. Policija je u njegovom stanu pronašla kokain i tzv. drogu za silovanje. Sve je počelo tako što mu je pozlilo u njegovom stanu, a lekari Hitne pomoći su dolaskom na teren ustanovili da je pod uticajem opijata. Policija je izvršila pretres stana i pronašla drogu, te ga je privela na saslušanje.

On je u junu 2018. godine uhapšen nakon što ga je maloletni L. J. (15) prijavio da mu je sipao u piće preparat za kamagru, a potom nudio seks. Tokom istrage pojavio se još jedan mladić Š. B. (22) koji je tvrdio da je Kostić i njega seksualno uznemiravao, ali je na suđenju promenio iskaz.

Kostić je u pritvoru bio nešto više od mesec i po dana.

L. J. je na saslušanju kod tužioca kroz suze gotovo kako ga je modni kreator napastvovao. U samom iskazu L. J. je pričao o lascivnim porukama koje mu je Kostić slao, a kojima je, kako se veruje, pokušao da ga namami u svoj stan. Među njima je i ona koja opisuje događaj kada mu je Kostić bez njegovog znanja podvalio "kamagru" - ilegalni preparat za potenciju. Protiv Darka je Treće osnovno tužilaštvo tada podiglo optužnicu po čak četiri tačke - dve za polno uznemiravanje i dve za nelegalno držanje i nuđenje narkotika - ne uznemirava preterano kreatora.

Kostić je 11. juna 2021. godine prvostepeno osuđen pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnim L.J. i za posedovanje leka „rivotril“ za lične potrebe. Presudom je oslobođen optužnice za polno uznemiravanje Š.B. i za omogućavanje uživanja narkotika. Sud je doneo odluku da Kostić izdržava kaznu u svom stanu u Beogradu.

Dok je trajalo suđenje Kostiće je 2019. priveden u Beogradu nakon što je pravio haos u jednom ugostiteljskom objektu u Ulici Maršala Birjuzova.

Protiv njega je tada pokrenut prekršajni postupak zbog sumnje da je remetio javni red i mir tako što je vikao i lomio inventar. Modni kreator je priveden pošto je vlasnik kafića pozvao policiju kada je Kostić, koji je mirno sedeo u lokalu, iznenada podivljao, počeo da viče da ga svi mrze, a onda i da baca čaše i pepeljare po lokalu. Policija ga je privela, ali pošto nije bilo elemenata za podnošenje krivične prijave, on je pušten na slobodu i protiv njega se vodi prekršajni postupak.

Darko Kostić
foto: Printscreen, Shutterstock, Vladimir Šporčić

Modni kretor, iako se protiv njega i dalje vodio postupak za napastvovanje, priveden 2020. nakon što ga je Podgoričanin B. Z. (25) prijavio policiji da ga je napao u njegovom stanu u Ulici kneginje Ljubice u Beogradu i pokušao da mu skine pidžamu. Tada su protiv Kostića i B. Z. podnete su krivične prijave zbog posedovanja narkotika, jer je u stanu pronađen spid i tablete "dijazepama".

B. Z. ispričao je policiji da je kreator došao kod njega u stan i doneo flašu soka, pa su popili po čašu.Modni kreator Darko Kostić.

Kreirao mnogim pevačicama, a sa JK je kum

Kostić se na domaćoj modnoj sceni prvi put pojavio 1999. godine na manifestaciji „Belgrade Fashion Week“. Od tada je postao stalni učesnik ovog događaja. Četiri godine kasnije se u Milanu predstavio evropskim modnim sladokuscima sa kolekcijom „Where Dragons Fly“. Njegove kreacije su nosile pevačice Jelena Karleuša, Marina Visković, Mina Kostić i Nataša Bekvalac.

Darko Kostic, Treci osnovni sud
foto: Stefan Stojanović

Modni znalci za Kostićeve kreacije kažu da su prava mala umetnička dela. S obzirom na to da su rađene ručno i da su unikatne i jedinstvene, svrstavaju se u visoku modu.

Sa popularnom JK ga je pored saradnje vezalo i prijateljstvo. Naime, Kostić je bio njen kum na venčanju sa fudbalerom Duškom Tošićem. Međutim, prijateljstvo i dugogodišnja saradnja su se pretvorili u sukob koji je neko vreme punio stranice srpskih tabloida. On je tvrdio da je Jelena svoju karijeru izgradila zahvaljujući njihovoj saradnji. Jednom prilikom je izjavio da su napravili „najveći modni imidž ikada, imidž koji je bio veći od njene karijere i koji je tu karijeru uzdigao“. Nakon što se suočio s ozbiljnim opužbama za seksualo napastvovanje, Kostić je izgubio modni atelje koji je imao u Beogradu.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen/Instagram

kurir.rs

Bonus video:

01:17

Specijalci sa dugim cevima ispred kuće Darka Šarića HAPŠENJE U TOKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track