DARKO LAZIĆ MORA OPET U ŠKOLU?! Posle haosa sa privođenjem i drogom, pevač će preuzeti ovaj POTEZ
Foto: Printscreen/Instagram

NOVA SAZNANJA

DARKO LAZIĆ MORA OPET U ŠKOLU?! Posle haosa sa privođenjem i drogom, pevač će preuzeti ovaj POTEZ

Stars -

Pevač Darko Lazić koji je u sredu ujutro priveden zbog niza prekršaja koje je otkrila saobraćajna policija kada ga je presretač zaustavio.

Darko je vozio bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta još u decembru 2013. godine, a da bi povratio ovu plastičnu karticu kako bi po zakonu seo za volan, mora da prođe seminar u Agenciji za bezbednost saobraćaja Srbije, a on se, kako Telegraf saznaje nije prijavljivao za taj seminar.

Lazić je, da podsetimo, priveden zbog prekoračenja brzine. Vozio je 117 km na sat na mestu gde je maksimalna dozvoljena 80 kilometara na čas. Podvrgnut je i droga, kao i alko testu, koji su pokazali da je pozitivan na kokain, a izmereno mu je i 0.91 promil alkohola u organizmu.

Lazić je kažnjen sa 200.000 dinara i zabranom upravljanja motornim vozilom od godinu dana.

S obzirom na to da mu je vozačka oduzeta da bi je povratio mora na seminar unapređenja znanja u Agenciji za bezbednost saobraćaja i da polaže ispit iz bezbednosti saobraćaja.

Darko Lazić
foto: Damir Dervišagić

Kako je ranije objasnio direktor ove Agencije Duško Pešić ovaj seminar traje 14 dana, ima 40 časova, svaki čas je obavezan, ne može da se zakasni ni na jedan, a poslednjeg dana se polaže ispit.

Inače od 2012. više od 11.000 vozača u Srbiji je ostalo bez nje.

- U Agenciji za bezbednost saobraćaja godišnje oko 1.500 vozača prođe seminar. Znači, negde oko 1.500 vozača ostane bez vozačke dozvole. Jedan mali deo odustane i neće da se prijavi na seminar, odustaje od vožnje a najveći deo se prijavi na seminar. On traje 14 dana, ima 40 časova, svaki čas je obavezan, ne može da se zakasni ni na jedan, a poslednjeg dana se polaže ispit. Prolaznost je 75 odsto na ispitu - objasnio je nedavno Pešić između ostalog.

Darko Lazić
foto: Kurir Televizija

Kurir.rs/K.Đ/Telegraf

Bonus video:

00:33

PRIVEDEN PEVAČ DARKO LAZIĆ: Divljao na auto-putu 117 na sat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track