00:27

Lepa Brena stigla na dodelu nagrade

prelepa

BRENA NA DODELU NAGRADE DOŠLA U LEŽERNOM IZDANJU! Pevačica u sportskim patikama zablistala, ovakvu je RETKO VIĐAMO! (VIDEO)

Stars -

Pevačica Lepa Brena je u zgradi RTS na Košutnjaku u okviru Sabora narodne muzike Srbije dobila najveće esnafsko priznanje - nagradu "Nacionalni umetnik" koju uručuje SEMUS.

Lepa Brena
foto: Ana Paunković

Brena je stigla u ležernom izdanju, a ono što je svima privuklo pažnju jeste to da je na sebi imala sportske patike umesto štikli.

Pevačica se odlučila za plavu košulju dugih rukava i tamne farmerke, na licu je nosila naočare za sunce i nasmejana je pozirala fotoreporterima. Pretpostavlja se da će se Brena presvući, a nema sumnje da će zablistati kao i uvek.

1 / 10 Foto: Ana Paunković

Brena je za Kurir otkrila koliko joj ova nagrada znači.

- Srećna sam i ponosna. Radim od 6.aprila 1982. godine i obeležila sam 40 godina rada. Drago mi je što se Savez estradnih umetnika setio nas, ne samo mene, nego i kolega. Mi smo često demarginalizovani, dešavale su nam se turbulentne političke i ekonomske situacije. Nikada jedna branša ne može da se sredi, da budemo svi kompaktni, jedinstveni i da ljudi koji su vredni i rade ceo svoj život predano, dobiju nagrade. To se ne odnosi samo na ovu profesiju. Zato mi je drago što sam dobila ovu nagradu. To znači da se prati moj rad, da se ocenjuje i drago mi je što sam dobila najveću ocenu - počela je Brena I dodala da ne broji nagrade.

- Za profesionalce mog tipa, mi nikada ne brojimo šta smo i koliko dobili. Ali ja sam izdvojila neke koje su najbitnije. Uvek su nama pevačima najvažniji koncerti - kaže Brena.

Ona je dobila priznanje i od svojih kolega.

- To mi znači puno. Uvek se zna ko je dobar i ko se poštuje. Kada smo Saša Popović, ja i moj suprug pravili Grand produkciju, nekako sam imala utisak da se dotadašnji šoubiznis uvek se delio na pop, rok, izvornu, narodnu muziku, a onda su Grand i pevači postali porodica - rekla je Brena.

1 / 8 Foto: Ana Paunković

Kurir.rs/M.M./J.S.

00:27

Lepa Brena stigla na dodelu nagrade

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja