OCA SU MI DRŽALI U KAVEZU, UPUCAN JE SA JEDNIM METKOM... Jeziva sudbina porodice Ivana Marinkovića, otkrivene stravične tajne!
Foto: Printscreen/Instagram

NEVEROVATNO

OCA SU MI DRŽALI U KAVEZU, UPUCAN JE SA JEDNIM METKOM... Jeziva sudbina porodice Ivana Marinkovića, otkrivene stravične tajne!

Stars -

Ivan Marinković, bivši muž Goce Tržan i učesnik rijalitija ''Parovi'', izgubio je oca sa svega 12 godina, a način na koji je ubijen je stravičan.

Naime, otac Velimir mu je poginuo na ratištu u Slavoniji 1991. godine, kada je Ivan imao svega 12 godina. Ivanova sestra Teodora je pre nekoliko godina ispričala za Kurir kako su izgubili oca kada im je bio najpotrebniji.

Ivan Marinković
foto: Kurir televizija

- Tata je u novembru 1991. otišao na ratište u mesto koje se tada zvalo Ćeralije, a danas je to Mašićka Šagovina. Otišao je svesno, kao dobrovoljac. Znao je šta ga čeka i da se neće vratiti živ. Upucan je sa jednim metkom. Srpska radikalna stranka je tada brinula o svim porodicama, a tata je znao da će, ako se ne vrati živ, imati ko da nam pomogne. Tako je i bilo - rekla je ona, pa otkrila kako je izgledalo njihovo poslednje jutro:

- I danas zaplačem kad se toga setim. Tog jutra krenula sam u školu. Tata me je pozvao da mu sednem u krilo. Pomilovao me je po kosi i saopštio da odlazi. Rekao mi je da brata i mene mnogo voli. Poljubili smo se i oprostili. Mama mu je slala pakete, ali taj poslednji nije primljen. Za Novu godinu, 31. decembra 1991. Ivan, mama i ja smo bili sami u stanu kad je zazvonio telefon. Dobili smo poziv iz SRS. Rečeno nam je da se tata vodi kao nestalo lice. Bio je to najgori dan u mom životu - kako je tada govorila, pamti i trenutak kada je otac ubijen.

- Rekli su nam da je s neprijateljske strane napravljena zaseda. Otac je krenuo da spase nekoliko porodica koje su Hrvati zarobili i više se nije vratio. Brata su prošle godine pozvali iz vojne policije da gleda slike na kojima se vidi kako su nam oca držali u kavezu - pričala je Teodora, koja tvrdi da njen brat i dan danas pati za ocem.

- Oboje smo teško podneli gubitak roditelja. On je izgubio mušku figuru, otac ga je vaspitavao da bude fer i korektan, učio ga je kako da se brani. Ivan ne voli batine i ne bi mrava zgazio. Tata ga je vodio na utakmice, razgovarao s njim. Znam da bratu mnogo fali otac i da bi sve dao na svetu da je sad sa nama.

Ivan Marinković
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

00:39

Hoćeš li da čestitaš bivšoj? Pogledajte kako je Ivan Marinković reagovao na pitanje o svadbi Miljane Kulić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track