OVAJ HRVATSKI GRAD ZABRANIO SRPSKE NARODNJAKE! Kafići ne smeju da puštaju CAJKE, ne zna se kolika je KAZNA! Evo šta im kaže ANKETA
Foto: Shutterstock, Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

OVAJ HRVATSKI GRAD ZABRANIO SRPSKE NARODNJAKE! Kafići ne smeju da puštaju CAJKE, ne zna se kolika je KAZNA! Evo šta im kaže ANKETA

Stars -

Gradske vlasti u Hrvatskom gradu Đurđevcu donele su odluku o zabrani izvođenja i reprodukcije "cajki", što je hrvatski naziv za srpsku narodnu muziku, u ugostiteljskim objektima i na terasama. Odluka važi samo za period vikenda, od petka do nedelje, kada se održava turistička manifestacija Picokijada u ovom gradu. Gradska vlast je saopštila da se odluka odnosi samo na centar grada.

"Obaveštavaju se ugostitelji koji su u potpunosti izmirili svoje obaveze prema Gradu Đurđevcu, a koji su izrazili interesovanje za produženje radnog vremena tokom Picokijade, da je Grad Đurđevac odlučio da odredi drugačije radno vrijeme za restorane i barove u gradu. Od 24. do 26. juna ugostitelji mogu da rade od 0.00 do 24.00 časa. Radno vreme važi i za terase postavljene pored ugostiteljskih objekata, kao i za šatore postavljene na javnim površinama. U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu svetog Jurja i Starogradske ulice u Đurđevcu, može se izvoditi samo odgovarajuća tradicionalna i popularna muzika", navodi se u odluci gradskih vlasti.

U saopštenju gradskih vlasti nije navedeno ko će kontrolisati izvođenje odgovarajuće muzike i da li postoje kazne za one koji se ne pridržavaju.

Sudeći po anketi koju je napravio 24sata.hr, većina njihovih čitalaca je za zabranu narodnjaka tokom festivala - 68 odsto je za zabranu, dok je svega 32 odsto protiv takve vrste zabrane.

cajke, glasanje
foto: Printscreen/24sata.hr

kurir.rs/danica.hr

Bonus video:

04:23

Voyage napravio pesmu za druga Valentina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track