TEŽAK MILIONE, A KAO DEČAK NIJE IMAO NI HLEB DA JEDE Roditelji Duška Tošića bili baš SIROMAŠNI da su ga dali u DOM, ona ga HRANILA
Foto: Ana Paunković, Shutterstock

stigao do vrha

TEŽAK MILIONE, A KAO DEČAK NIJE IMAO NI HLEB DA JEDE Roditelji Duška Tošića bili baš SIROMAŠNI da su ga dali u DOM, ona ga HRANILA

Stars -

Bivši fudbaler i fudbalski menadžer Duško Tošić, posle 14 godina braka sporazumno se razišao sa pevačicom Jelenom Karleušom s kojom ima dve ćerke. Ono što je svima poznato je da je Duško imao je veoma teško detinjstvo.

Naime, otac i majka su ga zbog nemaštine morali da ga odvedu u internat, u kojem je proveo tri godine, a danas je bogat čovek.

Bivši srpski reprezentativac je odrastao u malom selu Orlovat kod Zrenjanina, u kućici punoj ljubavi i s malo finansijskih sredstava za život. Duškovi roditelji toliko nisu imali da je otac Milorad zbog nemaštine morao da ga pošalje u Dom za nezbrinutu decu "Angelina Kojić Gina", gde se školovao i ujedno trenirao sport, od kojeg je uspeo da zaradi milione.

Duško Tošić, Jelena Karleuša
foto: Damir Dervišagić, Saša Pavlić Koki, Shutterstock

- Duško je zaista imao teško detinjstvo. Njegovi roditelji su bili siromašni, ali su pošteni i dobri ljudi. Pošto je želeo da trenira fudbal, otac ga je posle osnovne škole odveo u Zrenjanin i dao ga u dom da bi se školovao i ujedno igrao fudbal. Odlazak iz malog sela u grad za Duška je bilo ostvarenje sna. Znam da je roditeljima ljubio ruke kad god bi došao kući jer su mu ispunili želju i poslali ga u taj internat. Nije mario za to što je u njenu boravio s napuštenom decom jer je imao jasan cilj. Pa šta bi bilo od njega da je ostao u Orlovatu? Ništa! - pričao je meštanin.

1 / 6 Foto: Dragana Udovičić

Tošić je umeo da se iskrade iz kuće i da po celu noć gleda fudbal kod komšije jer njegovi nisu imali televizor.

- Sećam se kako je Duško molio komšiju da kod njega gleda utakmice jer njegovi roditelji nisu imali televizor. Sedeo bi na krevetu, a lopta bi mu bila ispod noge. Dešavalo bi se i da zaspi uz televizor i da ga otac upola noći u naručju odnese kući. Duško vam je klasičan primer kako se iz blata može doći do vrha!

Jednom prilikom, sad već njegova bivša supruga Jelena otkrila je da mu je u tom periodu mnogo pomogla rijaliti učesnica i pobednica Nadica Zeljković, majka Kristine Kije Kockar, koja mu je davala da jede.

- Moj muž Duško ispričao mi je, kada sam ja imala žestoke komentarisala Kiju, da prestanem i da je ne diram jer mu je mnogo pomogla. On mi je rekao: "Nemoj više da je diraš, zato što je njena majka kada sam bio mali i jako siromašan, davala meni ručak u restoranu gde je radila - otkrila je tada Karleuša.

Bio uporan i samo igrao fudbal

U Domu učenika srednjih škola "Angelina Kojić Gina" ispričali su da je bivši muž JK jedan period svog detinjstva proveo kod njih.

- Tačno je da je Duško bio u našem domu. Pošto je živeo na selu, a želeo je da trenira fudbal, roditelji su ga upisali kod nas. Redovno je odlazio kući kod svojih i oni su dolazi da ga obilaze. Tada je naša ustanova imala deo za nezbrinutu decu, ali on je bio smešten u internatu. To je bilo davno, ali sećam se da je bio uporan i da je po ceo dan igrao fudbal na školskom terenu - ispričao nam je jedan od profesora u ovoj ustanovi.

Orlovat
foto: Dragan Kadić

kurir.rs

Bonus video:

00:08

Evo šta Jelena Karleuša radi u dvorištu nakon malera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track