BRANKA SOVRLIĆ IMA MILIONE, ŽIVI U SVILI I KADIFI: A gošći u restoranu nije htela da pokloni običnu čašu! BRUKA
Foto: Shutterstock, Nikola Antić

STIPSA

BRANKA SOVRLIĆ IMA MILIONE, ŽIVI U SVILI I KADIFI: A gošći u restoranu nije htela da pokloni običnu čašu! BRUKA

Stars -

Branka Sovrlić, iako uživa u svili i kadifi, poseduje nekoliko luksuznih nekretnina i zgrnula je ogromno bogatstvo tokom svoje karijere, nije mogla da se odvoji od jedne krigle i pokloni je gostu koji je došao u njen restoran u centru Barščaršije u Sarajevu.

Redakciji Kurira javila se Zorica P, inače rođena Sarajka, koja je posle 15 godina rada u Južnoafričkoj Republici došla u rodni grad sa dečkom i sela je u Brankin restoran na Baščaršiji. Naručili su jelo, a pre toga i po čašu piva, naravno sarajevskog.

Branka Sovrlić
foto: Damir Dervišagić

Konobar joj dao

- Kada sam videla kriglu na kojoj piše "sarajevsko pivo", bila je neobična, nekako me je povukla nostalgija da je imam za uspomenu. Pozvala sam konobara i pitala da li mogu da dobijem kriglu i da ću je, naravno, platiti, odmah je rekao da nije problem. Dok smo ručali, isti konobar nam je prišao i rekao da su gazde u restoranu i da ih je pitao da li može da mi pokloni kriglu, ali da su mu rekle da ne može - prepričava za Kurir Zorica neprijatno iskustvo iz rodnog Sarajeva.

pivo, krigla
foto: Shutterstock

Bila je neprijatno iznenađena, nije mogla da veruje da joj Branka neće dati običnu reklamnu čašu jer je 15 godina radila kao menadžer svetski poznatog restorana u Johanezburgu, gde je bila domaćin mnogim planetarnim zvezdama, između ostalih Selin Dion, braći Džonas, Vini Mandela, Dejvidu Haselhofu, ali i srpskim fudbalerima Nikoli Lazetiću, Nemanji Vidiću, kao i srpskim političarima - bivšem predsedniku Tomislavu Nikoliću, Vuku Draškoviću... Kako kaže, vrlo dobro zna kako se vodi jedan restoran.

Neljubazni

- Ustala sam i odlučila da ih lično pitam i zamolim, jer mi se stvarno svidela čaša i poželela sam da je imam i da platim za nju. Prišla sam stolu gde su sedeli Branka i njen suprug, predstavila sam se, objasnila da sam ja Sarajka, odavno ne živim u Sarajevu, da sam godinama radila u elitnom restoranu u Johanezburgu i da bih volela da kupim čašu jer nisam videla nigde pre takvu, a dopala mi se. Oboje su, skoro uglas, rekli "ne može, imamo samo nekoliko komada i trebaju nam". Nisu mi dali prostora ni da se cenkam s njima, ostavili su me bez reči svojom neljubaznošću - razočarana je Zorica, budući da su Sarajlije poznate po darežljivosti i ljubaznosti, a njih dvoje, kako kaže, bili su baš neljubazni i nepristupačni.

- Mi smo gostima, ako su izrazili želju da nešto ponesu iz našeg restorana, poklanjali, pa čak i skupi escajg s gravurom našeg logoa, još ih lepo upakujemo i, kad krenu, do vrata ih konobar isprati, uruči poklon i zahvali im - otkriva Zorica.

Sovrlićeva se nije odazivala na pozive Kurira.

kurir.rs/D.V.

Bonus video:

05:25

ŠOK IZDANJE SAŠE JOKSIMOVIĆA NA KURIR TV! Glumac drastično promenio izgled, pa priznao: LJUDI SU SE KRSTILI KAD SU ME VIDELI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track