BOLEST MI JE DATA OD BOGA KAO DUHOVNI ZADATAK: Dve TUŽNE godine bez Isidore Bjelice, a ona joj je ispunila čudnu POSLEDNJU želju
Foto: Zorana Jevtić

Sećanje na književnicu

BOLEST MI JE DATA OD BOGA KAO DUHOVNI ZADATAK: Dve TUŽNE godine bez Isidore Bjelice, a ona joj je ispunila čudnu POSLEDNJU želju

Stars -

Isidora Bjelica izgubila je borbu sa opakom bolešću pre dve godine. Iza sebe ostavila je supruga i dvoje dece, ali i prelepe romane. Isidora je izgubila tešku i dugotrajnu borbu sa opakom bolešću, a njena porodica je bila kroz sve bolne trenutke sa njom.

Iako je obišla ceo svet da bi pronašla lek, borila se snažno protiv ove užasne bolesti, Isidora nije izdržala do kraja, te se predala. Spisateljica je iza sebe ostavila dvoje dece Lava i Vilu, koji ni danas ne mogu da se pomire sa gubitkom majke.

1 / 8 Foto: Marina Lopičić

Pevačica Zorana Pavić bila je veliki prijatelj sa pokojnom Isidorom i jednom prilikom otkrila je koliko je Bjelica bila velila žena.

- Sve ono što je pisala Isidora za života, imam utisak da njene reči sad imaju još veću težinu. Isidora je pomogla mnogim ženama koje su prošle kroz isto. Teško mi je, nas dve smo dosta vremena provele zajedno, trebale smo da radimo jednu emisiju i dosta smo putovale. Trebalo je da idemo u Bačku Topolu i kaže ona: Evo idemo u Bačku Topolu.. tu smo krenule da se smejemo jer je ukucala pogrešno na navigaciji. Isidora je bila jedinstvena, ona je bila toliko autentična i svoja. U amanet je ostavila mnogo životnih tekstova, jednom prilikom mi je rekla da misli da joj je bolest data od Boga, kao duhovni zadatak - ispričala je Zorana Pavić.

Zorana Pavić, Isidora Bjelica
foto: Zorana Jevtić, Luka Šarac

Isidora Bjelica je rođena je u Sarajevu 10. decembra 1967. godine gde je i završila gimnaziju. Zatim je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (odsek dramaturgija) i magistrirala na istom fakultetu sa tezom „Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije“. Živjela je i radila u Beogrdu. Bila je udata je za Nebojšu Pajkića sa kojim je dobila dvoje djece, Lava Grigorija Pajkića i Vilu Evangelinu Pajkić.

Autor je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama, među kojima su, „Ozloglašena“, „101 muškarac u četiri godišnja doba“, „Poslednji hrišćanin“, „Ljubav u Tunisu“, „Moj život, moj skandal“, „Nepristojna pisma muškarcima“.

Rediteljka je filma “Dorćol-Menhetn”, a u pozorištu je režirala “Sarajku u Beogradu” i komediju svog supruga Pajkića, “Marhatana”.

Kao TV autor radila je nekoliko projekata, od toga “Klot-Frket” na BK televiziji i BN televiziji, i “Isidorin ljubavni vodič” na televiziji Metropolis.

Isidora Bjelica
foto: Printscreen/Instagram

Ispunila joj poslednju želju

Isidora Bjelica ostavila je u amanet Zorani Pavić da posle njene sahrane organizuje žurku u belom za najbliže prijatelje, a pevačica joj je ispunila poslednju želju.

- Pošto ne znam jesi li videla onaj moj virtuelni testament... Ja suviše volim ljude da bih bilo kog gnjavila da se zlopati da ide na tako neprijatno mesto kao što je groblje, ili još, ne daj bože, neke smaračina akademije da se svi uguše od dosade - elem, pošto si ti na čudan način bolje od svih mojih prijatelja kapirala i moj senzibilitet i humor, ovlastila bih te za jednu stvar - da, kad odem u večna lovišta, organizuješ odličan "afterlajf parti" sa puno dobre muzike i treske i belim dres-kodom, jer ja sam Bjelica, a ne Crnica - napisala je pokojna Isidora...

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track