JADRANKA OPET PROVOCIRA SRBE, NASTUPA PO KUĆAMA! Pevačici propala karijera, sad peva Tompsonovu pesmu koja VELIČA Gotovinu!
Foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić, Profimedia, Beta/Dario Grzelj

skandalčina

JADRANKA OPET PROVOCIRA SRBE, NASTUPA PO KUĆAMA! Pevačici propala karijera, sad peva Tompsonovu pesmu koja VELIČA Gotovinu!

Stars -

Jadranka Barjaktarović opet provocira!

Ovog puta otpevala je pesmu koja je posvećena hrvatskom generalu Anti Gotovini i ostalim njihovim generalima kojima se sudilo u Hagu zbog ratnih zločina tokom operacije "Oluja" 1995.

Jadranka Barjaktarović
foto: Nemanja Nikolić, Shutterstock

Pre dve godine ona je u Podgorici pevala pesmu "Ne može nam niko ništa", na skupu na kojem je bilo nekoliko hiljada ljudi, ali je drugi deo refrena promenila iz "jači smo od sudbine" u "jači smo od Srbije" i zbog toga je dobila zabranu ulaska u našu zemlju.

Jadranka Barjaktarović
foto: Printscreen YouTube

Ali posrnula pevačica se ne smiruje. Ovog puta skandal je izazvala pevajući pesmu Miroslava Škora "Sude mi".

Inače, Škoro je više puta isticao da je ta numera posvećena Anti Gotovini i svim drugim hrvatskim generalima i da je nastala u trenutku kada su oni bili u Hagu.

- Pesma za sve naše generale, za Zrinskog, Frankopana, Gupca, za sve koji su na pravdi boga osuđeni u prošlom režimu od Blajburga do Stepinca i prolećara. Pesma je i za one pravednike koji su nedužni trunuli u Jasenovcu, za progonjene i osuđene kroz istoriju - rekao je Škoro je 2016. za Večernji list o pesmi "Sude mi", a u jednoj emisiji objasnio je dodatno:

- Iako je očigledno da su pesme "Sude mi" i "Svetinja" o generalu Gotovini, ja sam te pesme posvetio svim hrvatskim generalima. I generalu Blaškiću, Markaču, Čermaku, svim generalima iz BiH koji su i dan-danas u Hagu - izjavio je on.

Jadranka Barjaktarović
foto: Printscreen YouTube

Jadranka je spornu pesmu pevala najpre prošle godine na jednom javnom skupu i od tada ju je uvrstila i u svoj redovni repertoar.

- Hoćemo li jednu "Sude mi"? Može? Sude nam. Ovo ćemo svi zajedno - rekla je okupljenim Crnogorcima Barjaktarovićeva na jednom nacionalističkom skupu pre nego što je zapevala spornu pesmu, a taj snimak može se videti na društvenim mrežama.

1 / 16 Foto: Printscreen Youtube

Inače, ova numera je jedna od najomiljenijih pesama Marka Perkovića Tomsona, a posebno je postala poznata nakon što su je Škoro i Tomson otpevali u duetu na koncertu "Milo moje", koji se održao u Domu sportova u Zagrebu, 2003. godine.

Kurir je već pisao da je Jadrankina karijera poslednje dve godine krenula nizvodno i da nastupa samo u Crnoj Gori, gde ulaz u klubove naplaćuje između dva i pet evra, te stoga po koncertu najviše zaradi između 200 i 500 evra, što je drastično manje u odnosu na period kada je pevala u regionu, naročito u Beogradu.

Jadranka Barjaktarović
foto: Printscreen Tiktok

Kako saznajemo, Jadranka u poslednjih nekoliko meseci jedva sastavlja kraj s krajem, pa tako najčešće peva na proslavama krsnih slava pojedinih crnogorskih porodica, koje se održavaju po privatnim kućama i manjim restoranima i kafanama, za koje dobija minimalan honorar.

Tako je ona za Sv. Iliju pevala na slavi jedne cetinjske porodice, a snimak sa nje je postao viralan i na društvenim mrežama. Pored toga, može se čuti i videti uživo u malim kafićima i kafanama, ali je redovna gošća na političkim i nacionalističkim skupovima, gde opet peva crnogorske pesme i provocira Srbe dobro poznatim stihovima.

Preselila se zbog krize

Jadranka ne može da proda stan u Podgorici

Jadranka je pre nekoliko godina kupila stan u Podgorici, ali nakon što se našla u problemima zbog zabrane pevanja u Srbiji, ona je u njemu provodila sve manje vremena, te je tako zbog loše finansijske situacije i velikih troškova odlučila da ga proda.

Jadranka Barjaktarović
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

Ipak, njoj to duže vreme ne polazi za rukom, pa je, kako saznajemo, spremna da ga proda i za nižu cenu samo kako bi što pre došla do određene svote novca. Otkad je napustila Podgoricu, Jadranka najčešće boravi u Beranama.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track