SPAVAO U AUTU, BIO BEZ PREBIJENE PARE! Boban Rajović je jeo jednu paštetu 3 dana, a danas živi OVAKO (FOTO)
Foto: Printscreen/Šok Tok

preko trnja do zvezda

SPAVAO U AUTU, BIO BEZ PREBIJENE PARE! Boban Rajović je jeo jednu paštetu 3 dana, a danas živi OVAKO (FOTO)

Stars -

Boban Rajović, pevač, koji se proslavio velikim hitovima poput "Piromana", "Usne boje vina", "Hej kosači", "Dukati", "Latice od ruža" i drugim nije imao nimalo lako detinjstvo i njegov put do zvezda bio je izuzetno trnovit.

Boban je rođen u Kopenhagenu, u Danskoj, gde kao dete nije dugo živeo. On se sa roditeljima i dva brata često selio, na šta su ih terale brojne životne okolnosti. Selio se i živeo u Beranama i Podgorici, te sam često kaže da ne zna da odgovri kad ga neko upita naizgled jednostavno pitanje: Odakle si ti?

Rajović je imao deset godina kada se iz danske prestonice preselio sa porordicom u Berane. Međutim desila im se velika nezgoda, kada im je kuća izgorela. Nakon ove nezgode preselili su se u Podgoricu. Osnovnu školu je pohađao u Kopenhagenu i Beranama, a srednju školu u Podgorici.

- Crna Gora je svakako mesto koje je najviše uticalo na Bobanov karakter i razvoj. To je mesto gde smo živeli na ivici siromaštva i tu se kalio čelik - iskreno je rekao svojevremeno Bobanov stariji brat Zoran.

Boban Rajovic
foto: ATA Images

Boban je bio jako nemirno i hiperaktivno dete. Voleo je i trenirao fudbal, mnogi su mu i predviđali blistavu karijeru i niko se nije nadao da će postati pevač. Rajović je bio jako nemirno i hiperaktivno dete. Voleo je i trenirao fudbal, mnogi su mu i predviđali blistavu karijeru i niko se nije nadao da će postati pevač. Imao je prednost da stalno upoznaje različite kulture, što mu je sa druge strane bila mana, jer gde god bi nešto započeo, morao je da prekine zbog stalnog seljakanja.

Kako bi izgradio porordičnu kuću u Podgorici, pevač je sa svojih šesnaest godina otišao zajedno sa ocem da radi u Danskoj, jer je porodica bila u mnogo teškoj materijalnoj situaciji. Nije se libio nijednog posla. Radio je kao taksista, te na kioscima brze hrane i roštilja. Boban je čak stigao i dva puta da bude u zatvoru, jer je imao puno saobraćajnih prekršaja, što ga je još dodatno očeličilo i napravilo većim borcem.

– Da je bilo drugačije, ko zna šta bi tu bilo. Zatvor me je dosta promenio i kada bi se sada vratio iz početka, opet bih sve isto uradio. Ko god nije bio u zatvoru mislim da je propustio dosta toga u životu – rekao je svojevremeno Rajović i istakao da se ne stidi svoje prošlosti.

Boban Rajović
foto: Nemanja Nikolić

Pevač je u Kopenhagenu do svoje dvadesete godine promenio puno devojaka sa svih strana sveta, sve dok nije upoznao Draganu, koju je oženio i sa kojom ima troje dece: sina Andriju i ćerke Ivanu i Anđelu. Supruzi Dragani je posvetio pesmu "Latice od ruža". Jednom prilikom je izjavio:

- Što se mog braka tiče, rekao bih da je više ona zaslužna za to. Svaka čast mojoj ženi, ali isto tako volim da kažem i svaka čast meni. Toliko iskušenja, lepih žena, lepih devojaka, treba svemu tome odoleti i vratiti se kući - rekao je tada on.

Boban je 1999. godine odlučio da krene u muzičke vode. U to vreme je vozio taksi u Kopenhagenu i maštao je da jedno dana izađe na scenu i zapeva. Veliki san mu je bio da se bavi muzikom, odnosno da postane pevač.

Pevački put mu je takođe bio obavijen trnjem, velikim usponima i padovima, finansijskim problemima, međutim nije hteo ni mpo koju cenu da se pokoleba i odustane.

- Nisam imao ni dinara kada sam došao iz Danske, ali pošto sam bio dobro obučen svi su mislili da imam pare pa su hteli da me oderu - pričao je pevač.

Boban Rajović
foto: Printscreen/Instagram

- Kad sam iz Danske došao u Beograd, bilo mi jako teško da se priviknem na novi grad, novo okruženje, jer nisam poznavao bukvalno nikog. Nisam imao dovoljno novca da iznajmim stan, već sam znao danima da spavam u autu i da jednu paštetu rasporedi na tri dana. Dosta se mučio, dok nije smogao snage da izdigne iznad situacije - rekao je Rajović, gostujući u emisiji Zornjak na Red televiziji.

Na Bobanovu sreću, zahvaljujući upornosti i hrabrom srcu, on upoznaje tesktopisca Aleksandra Kobca, te je usledio je 2000. godine njegov prvi album "Piroman", na kome je bila istoimena pesma, koju je upravo Kobac napisao i koja je postala hit u to vreme dostigla veliku popularnost i pevača učinila poznatim i po kojoj je dobio nadimak Boban Piroman. Zatim su usledili albumi "Puklo srce" 2003. godine, "Provokacija "2006. godine, koji su takođe bili jako slušani.

- Moj prvi album je koštao 80.000 tadašnjih maraka. Pozajmljivao sam novac uglavnom od brata i bliske rodbine. Nekada sam pozajmljivao i od kamataša, ali sam sve to uredno vraćao - rekao je Rajović.

Boban Rajović
foto: Youtube screenshot

2007. godine pojavio se njegov prvi megahit "Usne boje vina", koji je oborio sve rekorde slušanost i definitvno bio prekretnica u njegovoj muzičkoj karijeri. Pesmu je napisala Marina Tucaković i u prvi mah Boban je smatrao da ta pesma nije za njega, međutim Marina je insistirala da je on peva i na kraju se to itekako isplatilo.

Podsetimo Boban Rajović je trideset godina u braku sa suprugom Draganom, sa kojom ima troje dece: sina Andriju i ćerke Ivanu i Anđela. Pevač danas dosta dobro živi i zarađuje, jer ima puno nastupa, te putuje po celom Balkanu i dijaspori. Rajović sa suprugom Draganom živi u luksuznoj vili na Bežanijskoj kosi koju je pre 10 godina kupio od koleginice Dragane Mirković. Vilu je platio 300.000 evra, a za njeno opremanje je potrošio još 200.000, ali kako sam kaže ne žali ni jednu paru.

Kurir.rs/Stefan Božović

Bonus video:

00:11

Kija Kockar objavila snimak iz tuš kabine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track