OTIŠLE POD NOŽ, PA UMALO IZGUBILE GLAVU Ovo su starlete koje su se rešile silikona, doktorka otkriva zašto dolazi do KOMPLIKACIJA
Foto: Nemanja Nikolić, Ana Paunković, Damir Dervišagić

morale da vade implante

OTIŠLE POD NOŽ, PA UMALO IZGUBILE GLAVU Ovo su starlete koje su se rešile silikona, doktorka otkriva zašto dolazi do KOMPLIKACIJA

Stars -

U želji da što bolje izgledaju, mnoge poznate ličnosti su se odlučile da odu pod nož i time sebi obezbede perfektan izgled. Ponekad je ta želja toliko jaka, da veoma često vodi i u ekstremno preterivanje, a svaki ekstrem sa sobom vodi i niz komlikacija, pa čak i ugroziti život.

Ovo su dame sa naše javne scene, koje nisu odolele čarima plastične hirurgije, a neke zbog ljubavi prema operacijama, umalo i glavu izgubile.

Aleksandra Nikolić
foto: Printscreen Youtube

Prva na listi je Aleksandra Nikolić, koja je ovih dana u žiži javnosti zbog komplikacija koje su prouzrokovali implanti u silikonima.

Bivša učesnica je bila primorana da izvadi implante iz grudi, koje je zamenila novim, jer je trpela nesnosne bolove. Aleks Nikolić je takođe, prolazila kroz pakao i zbog silikona u usnama. Starleta je objavila jezive fotografije koje su nastale pošto su joj doktori hirurškim putem izvadili biopolimer iz usta.

Tamara Đurić
foto: Printscreen/Instagram

Tamara Đurić jedva izvukla živu glavu.

Starleta, Tamara Đurić je imala velike zdravstvene probleme koji su joj ozbiljno ugrozili život. Pre izvesnog vremena, Tamara se podvrgla estetskom zahvatu ubrizgavanja hidrofilnog gela u zadnjicu. Na njenu nesreću, umesto zanosne zadnjice nastali su ozbiljni zdravstveni problemi usled izlivanja hidrofilnog gela, a Đurićeva je jedva izvukla živu glavu. Tamara je takođe, više puta operisala nos jer nije bila zadovoljna izgledom.

Stanija Dobrojević
foto: ATA Images

Stanija Dobrojević se podvrgla ugradnji silikonskih implanata u grudi i usne.

Najpoznatija srpska starleta, Stanija Dobrojević, takođe se podvrgla ugradnji silikonskih implanata u grudi i usne. Pre nego što je ušla na rijaliti Farmu, podvrgla se brzinskim intervencijama na ovim delovima tela. Baš iz tog razloga nastale su komplikacije zbog kojih je sve vreme boravka na imanju u Lisovićima konstantno bila na lekovima protiv bolova.

Sanja Stanković
foto: Printscreen Youtube

Sanja Stanković izvadila biopolimer iz usana.

Bivša zadrugarka Sanja Stanković je krenula stopama svoje nekadašnje cimerke sa imanja u Šimanovcima - Aleksandre Nikolić, i izvadila biopolimer iz usana. Sanja je za razliku od Aleksandre bolje prošla sa operacijom i nije imala bolove.

Dalila Dragojević izvadila bipolomier iz usana

Bivša učesnica rijalitija Dalila Dragojević, nikad nije krila da je imala brojne estetske intervencije, a naposletku je odlučila da izvadi silikone iz usana. Ona, naime, nije bila zadovoljna izgledom istih, o čemu je pričala ranije, pa je rešila da preduzme nešto tim povodom, ali za razliku od brojnih rijaliti ličnosti, nikad nije imala komolikacije.

Katarina Grujić je imala deformaciju sa svojim silikonskim grudima

Katarina Grujić je imala deformaciju sa svojim silikonskim grudima kada joj se jedna dojka pomerila u stranu. Pevačica je zbog toga morala da poseti lekara i uradi novu intervenciju.

Dr Dragana Petrović Popović za Kurir

Ovo su najčešće komplikacije

Kako je interesovanje za estetske operacije sve veće, a do komplikacija neretko dolazi, kontaktirali smo estetskog hirurga, doktorku Draganu Petrović Popović, subspecijalistu plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Mr sci med dr Dragana Petrović Popović
foto: Privatna Arhiva

- Najčešće komplikacije i neželjeni ishodn nakon augmentacije grudi ( operacija uvećanja grudi silikonskim implantatima) su kapsularna kontraktura, eventualna infekcija, ekstruzija implantata i ruptura implantata. Ove komplikacije često dovode do ponovne operacije kojom se najčešće uklanja silikonski implantat i kapsula i vrsi se zamena silikinskog implantata novim. Sve ove komplikacije su izuzetno retke. Kapsularna kontraktura je očvršćavanje područja dojke oko implantata. Ovo očvršćavanje uzrokuje da se tkivo zategne, što deformiše dojku i može uzrokovati i jak bol. Teške kapsularne kontrakture mogu zahtevati još jednu operaciju ili uklanjanje implantata, kapsule kao i zamenu implantata - tvrdi doktorka Dragana Petrović Popović za Kurir.

Kurir.rs/M.K.

Bonus video:

03:59

Aleksandra Nikolić ulazi u Zadrugu 6 bez Dejana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track