"TREĆI PUT IMAM RAK DOJKE" Pobednica Nikad nije kasno o životnoj borbi: Idem na zračenje, OPALA MI JE KOSA, verujem da ću POBEDITI
Foto: KURIR/Privatna Arhiva, Printscreen Facebook

ne gubi nadu

"TREĆI PUT IMAM RAK DOJKE" Pobednica Nikad nije kasno o životnoj borbi: Idem na zračenje, OPALA MI JE KOSA, verujem da ću POBEDITI

Stars -

Bojana Barjaktarević po treći put se bori s kancerom, saznaje Kurir. Pevačica koja je publiku oduševila muzičkim talentom u takmičenju "Nikad nije kasno", gde je osvojila čak tri glavne nagrade, već neko vreme vodi bitku sa ovom opakom bolešću, koju je dva puta već pobedila.

Kako nam je potvrdila u razgovoru, nedavno je završila proces hemioterapije, koji je bio težak i iscrpljujući, kao i prethodni puta, a sad joj predstoji nastavak lečenja.

Bojana Barjaktarević
foto: Printscreen Facebook

Hrabra, vedrog duha, nasmejana i pored svega, Bojana nam je na početku razgovora ispričala šta ju je snašlo.

- Istina je, po treći put imam rak dojke. Urađena mi je mastektomija (operacija uklanjanja dojke, a ponekad podrazumeva i uklanjanje i drugih tkiva, koja se nalaze u blizini dojke, kao što su limfni čvorovi, prim. aut.), završila sam s primanjem hemioterapije i sad pijem lek. Predstoje mi ciklusi zračenja, dakle, sve isto kao prošli put. Naravno, predaje nema, borim se i idem dalje! Nadam se da ću ovaj put trajno uspeti da pobedim bolest i da će mastektomija dati rezultate - kazala nam je Bojana.

Dok je išla na lečenje, sve vreme je radila, pevala je i nastupala, jednako kao i kada je zdrava.

Bojana Barjaktarević
foto: Printscreen Facebook

- To se podrazumeva i tako sam želela. Primim hemioterapiju, pa idem da pevam, tako je bilo i prošli put. I sad mi je kosa opala nakon sedam dana. Zbog toga sam izbegavala da se pojavljujem u javnosti, dok to sve ne prođe. Ali radim na novim pesmama, pa ćemo se tad družiti i viđati, pričati o nekim lepim temama - zaključila je Barjaktarevićeva u razgovoru za Kurir.

Podsetimo, Bojana je prvi put u istoriji muzičkog takmičenja "Nikad nije kasno" odnela trostruku pobedu. Ona je osvojila najviše SMS glasova publike, a ubrzo zatim je trijumfovala i u Fejsbuk glasanju, a potom je dobila i nagradu žirija. Nekadašnja pevačica grupe Bon ami tokom svog učešća u takmičenju rasplakala je ceo studio, i tada niko nije ostao imun ni na njenu životnu priču. Ona je jednom prilikom otkrila da je napravila dugogodišnju pauzu tokom karijere zbog opake bolesti.

Bojana Barjaktarević
foto: Pritnscreen

- Muzikom se bavim 29 godina, nisam je zapostavila. Zapostavila sam medijska eksponiranja i pojavljivanja. Ja sam se povukla da se rehabilitujem i ostade tako ja van estrade 17 godina - ispričala je Barjaktarevićeva. Pevačica je tada prvi put pričala o borbi protiv tumora na levoj dojci, koji je kasnije metastazirao.

Bojana Barjaktarević
foto: Printscreen Facebook

- Povadili su mi 24 žlezde. Radila sam 16 hemioterapija, a posle prve sam ostala bez kose. Ono što je dobro je što sad imam novu kosu, i to 40% više nego pre. Ono što je najbitnije je biti uporan i pozitivan, nema psihičkog padanja, to je najgori neprijatelj - ispričala je ona jednom prilikom.

Kurir.rs/ Ivan Ercegovčević

Bonus video:

01:08

Pevačica Stanojka Mitrović poznatija kao Ćana gošća je emisije Sceniranje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track