BREGA IMA 3 ĆERKE I SVE TRI SU RAZLIČITE VERE: Jedna slavi pravoslavni BOŽIĆ, druga Bajram, a evo koje je vere treća ćerka
Foto: Kurir/Ana Denda, Beta/Saša Đorđević

‘Moja djeca će biti Francuzi!’

BREGA IMA 3 ĆERKE I SVE TRI SU RAZLIČITE VERE: Jedna slavi pravoslavni BOŽIĆ, druga Bajram, a evo koje je vere treća ćerka

Stars -

Goran Bregović iz braka s Dženanom Bregović ima tri kćeri, Emu, Lulu i Unu. Po maci Srbin, po ocu Hrvat, jednom je prilikom upitan kako i koje praznike slavi sa porodicom.

Naime, Goranova supruga je muslimanka, a sve tri ćerke su različite vere. Jedna je muslimanka, druga budistica, a treća pravoslavka.

“Moja deca kada su bila mala ona su u vreme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vreme Božića i Uskrsa su bili hršćani jer su i tada poklone dobivali. Sada više ne znam što slave. Mislim da je samo srednja – budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja deca će biti Francuzi, mada vole dolaziti u naše krajeve i imaju prijateljice ovde. A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvek biti naši. Lečeni naši. Teško je u životu se od toga izlečiti”, rekao je pre nekoliko godina Bregović.

Dženana Bregović
foto: Dragan Kadić

Na pitanje u kom duhu je odgajao ćerke, bez zadrške je rekao:

“Vi trebate omogućiti deci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svesni šta biraju. Ostavljam im slobodu hoće li će biti religiozne ili ne.”

“Moj otac i mati su bili komunisti, tako da se u mom domu nisu slavili verski praznici, ali iznad mene je živio pravoslavni pop, tako da sam uvek imao jaja za Uskrs. A istovremeno sam bio u takvom komšiluku da sam za Bajram uvek slao kompijana kurban, to je meso od ovna koji se kolje za Bajram. Tako da sam tog dana i dobijao kurban. Bez obzira na to što sam bio u jednoj takvoj kući, Bog mi je redovno slao signale”, pojasnio je Bregović.

kurir.rs/dnevno.hr

Bonus video:

00:20

Goran Bregović otkriva kako se oseća nakon pada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja