"NEDOSTAJEŠ, TATA, SVI TE ČUVAMO" Godinu dana od smrti Akija Rahimovskog, sin Kristijan mu uputio emotivne reči: MIRNO SPAVAJ
Foto: Printscreern Instagram

dirljivo

"NEDOSTAJEŠ, TATA, SVI TE ČUVAMO" Godinu dana od smrti Akija Rahimovskog, sin Kristijan mu uputio emotivne reči: MIRNO SPAVAJ

Stars -

Danas se navršava godinu dana od smrti pevača Parnog valjka Akija Rahimovskog. Slavnog muzičara prisetio se njegov sin, takođe pevač Kristijan Rahimovski.

On je na Instagramu objavio dirljiv video sa ocem i obratio mu se emotivnim rečima.

Kristijan Rahimovski, Aki Rahimovski
foto: Printscreen/Happy, Dragan Kadić

- Nedostaješ, tata. Ništa manje ne boliš nego pre. Možda s vremenom. Borim se s tom nekom tugom u sebi kao sa vetrenjačom, uzalud. Možda s vremenom. Spavaj mirno, tata. Tu si, čuvam te. Svi te čuvamo. Spavaj mirno - napisao je Kiki u opisu objave.

Nakon smrti oca, Kristijan je progovorio o svom odnosu s njim. U razgovoru za Backstage Mediju priznao je da su se njih dvojica mnogo voleli, ali da nisu imali tipičan odnos oca i sina.

- Mi smo zadnjih godina izgradili divan odnos, povezali se. Mediji su potencirali te neke stvari, ali ne moraju ljudi sve znati. Želim da svi znaju da smo se jako voleli. On nije hteo da se meša u moju glazbu, a ni ja u njegovu - rekao je. Aki Rahimovski preminuo je 22. januara 2022. godine. Vest su potvrdili članovi njegovog benda na službenoj Fejsbuk stranici, a onda se oglasio i menadžer.

- Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Pre sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti - rekao je Osredečki.

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je 5. juna 1955. u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsek klavir i pevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava. U Zagrebu 1975. godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka i postaju jedna od najpopularnijih i najuspešnijih pop grupa na prostoru bivše Jugoslavije.

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Beogradako prolece Aki Rahimovski i Lado Leskovar zapevali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track