GDE JE DANAS MISICA KOJU SU PRIMORALI DA NAPUSTI SRBIJU? Bila je predmet POŽUDE, a prošla GOLGOTU - konačno se pojavila u JAVNOSTI

i dalje pleni izgledom i šarmom

GDE JE DANAS MISICA KOJU SU PRIMORALI DA NAPUSTI SRBIJU? Bila je predmet POŽUDE, a prošla GOLGOTU - konačno se pojavila u JAVNOSTI

Stars -

Čuvena imitatorka, pevačica i voditeljka, Biljana Ristić devedesetih godina napustila je Srbiju, jer su njoj i njenom suprugu direktoru, Radio-televizije Srbije Dušanu Miteviću pretili kidnapovanjem sina Adama.

Mitevići su 1999. napustili Beograd i preselili se u Budimpeštu, gde je Dušan preminuo nekoliko meseci kasnije.

Biljana Ristić
foto: Printscreen Bulevar

Posle toga Biljana Ristić praktično je nestala sa medijske scene.

Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, zabavno-muzički program bilo je teško zamisliti bez Biljane Ristić. Zahvaljujući ocu, diplomati, Biljana je u Njujorku stekla najviše obrazovanje, ali su je privlačila svetla reflektora.

Za mis Jugoslavije, zemlje koja je imala više od dvadeset miliona stanovnika, izabrana je 1972. godine.

- Pobedila sam, a svaka devojka je bila lepša od mene. Imala sam više sreće nego pameti. Pomogao mi je moj engleski, a imala sam i to „zvrkasto”, mangupsko u sebi i neki šarm. Veliki aplauz sam dobila u Londonu, na izboru za mis sveta, a i tamo su mi sve bile lepše od mene. Bila sam među prvih 15, šarmirala sam žiri u kome je bio i glumac Piter Selers – pričala je Biljana, koju su zbog talenta za imitaciju zvali „žena sa hiljadu lica”.

U jeku popularnosti Biljana se udala za generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dušana Mitevića, sa kojim je dobila sina Adama.

− U šali su nas zvali lepotica i zver. Bili smo u braku 24 godine. Jako sam volela Dušana, bio je divan čovek i najpametniji muškarac na svetu. Obrazovan, harizmatičan, pravi džentlment sa autentičnim duhom i šarmom. Nema takvih. Ostavku je podneo onog časa kada su studenti od njega to zatražili, što je izazvalo burne reakcije u vlasti – ispričala je u jednom od retkih intervjua u kojima se osvrnula na burne devedesete. Mitevići su 1999. godine, pošto im je prećeno otmicom sina, napustili Beograd i preselili se u Budimpeštu, gde je Dušan preminuo nekoliko meseci kasnije.

Biljana Ristić
foto: Printscreen

Adam Mitević, sin Bijane Ristić, je dana uspešan fotograf, producent i reditelj. Mnogi kažu da je nasledio lepotu i šarm upravo od svoje majke.

Krajem maja Biljana će napuniti 73. godine i danas pleni lepim i negovanim izgledom, kao i neprolaznim šarmom, uverili smo se zahvaljujući Marijani Mateus, koja je na Instagramu objavila zajedničku fotografiju.

Kurir.rs/Hello

Bonus video:

00:50

Majke i snajke najava 14.02.2023.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track