SKANDAL! I OSIJEK NE ŽELI SRPSKE PEVAČE! Bekuta i Keba neće pevati u gradu na Dravi, ali zato je ova "SRPSKA CAJKA" razvalila
Foto: Nemanja Nikolić, Shutterstock, screenshot

nije samo pula

SKANDAL! I OSIJEK NE ŽELI SRPSKE PEVAČE! Bekuta i Keba neće pevati u gradu na Dravi, ali zato je ova "SRPSKA CAJKA" razvalila

Stars -

Nakon što je gradonačelnik Pule Filip Zoričič zabranio da se u pulskom Domu sportova 25. marta održi koncert Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović, krenule su glasine da bi se koncert mogao održati u gradu na Dravi Osijeku.

Međutim, to je brzo demantovao osječki gradonačelnik Ivan Radić na svom Fesjbuk profilu i dodao da podržava odluku svog kolege iz Pule.

Ivan Radić
foto: Printscreen

"Iz medija saznajem kako je naš grad predstavljen kao zamenska, ali sigurna opcija za organizaciju turbo folk koncerta (iako, za ovu temu manje važno, ugovor s dvoranom nije potpisan). S obzirom na to identitet grada koji razvijamo i kom stremimo, ovakva "promocija" zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavam. Ne želim uticati na to što će ko privatno slušati, ali smatram kako treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru. Taj sadržaj treba biti usklađen s vizijom razvoja i pozicioniranja grada u budućnosti", napisao je Radić.

Objasnio je da je svestan da ovakva odluka donosi rasprave što treba dopustiti, a što ne, i kako u tim odlukama izbeći subjektivni uticaj ličnih afiniteta i slično. Sva su ta pitanja, kaže, legitimna. Naglasio je da možda sada nemaju sve te odgovore, ali imaju odgovor što ne žele u svom gradu.

"Koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Motivisan ovom situacijom, svom timu daću u zadatak da promisle o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi prilikom dogovora sadržaja u javnom prostoru, a koji će biti usklađen s vizijom moderne, urbane srednjoevropske metropole koju gradimo", rekao je Radić.

00:30

Dok vlast zabranjuje srpske cajke, Milica Pavlović razvalila u Osjeku na brucošijadi

Međutim, dok gradonačelnik ne želi "srpske cajke" u Osijeku, srpska pevačica Milica Pavlović nastupila je na studentskoj brucošijadi u Osijeku i napunila celu dvoranu 'Zrinjevac', a atmosfera je bila vesela. Publika je s njome pevala njene pesme i plesali u turbofolk ritmu, piše 24sata.hr

kurir.rs/vijesti.hr/24sata.hr

Bonus video:

01:02

Ana Bekuta u Petrovcu na moru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track