RAMPA! HRVATSKI SUD ZABRANIO ANU BEKUTU I KEBU! Koncert u Puli sa srpskim narodnacima neće biti održan! SRAMNA PRESUDA!
Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Shutterstock

odlučeno

RAMPA! HRVATSKI SUD ZABRANIO ANU BEKUTU I KEBU! Koncert u Puli sa srpskim narodnacima neće biti održan! SRAMNA PRESUDA!

Stars -

Agencija Hiljadarka, odnosno društvo Cimar production, u čijoj je organizaciji sporni koncert u Puli, podnela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog preduzeća Pula Sport, vlasnika i direktora dvorane u kojoj treba da se održi koncert Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović.

Dragan Kojić Keba, Filip Zoričić, Pula, zabrana pevanja, Ana Bekuta
foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić, pula.hr, Shutterstock, Ilustracija

Nakon što se spekulisalo o mogućem preokretu, to se ipak neće desiti, saznaje "Glas Istre".

Naime, koncert narodne muzike u Sportskom centru Pula Mate Parlova, koji je nedavno zabranio gradonačelnik Pule Filip Zoričić, ipak neće biti, odlučio je Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudija Damir Rabar.

Podsetimo, ova priča je dobila i sudski epilog, pa je agencija Hiljadarka, odnosno kompanija Cimar production kao organizator koncerta, podnela tužbu Privrednom sudu u Pazinu protiv gradskog preduzeća Pula Sport, vlasnika i upravnika dvorane u kojoj su Duško Kuliš i prijatelji - Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović trebali nastupiti.

Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba
foto: Damir Dervišagić, Kurir, Printscreen

Gradonačelnik Zoričić svojim je uticajem omogućio zabranu održavanja koncerta, koji je bio već gotovo rasprodat, jer mu se ne sviđa ta vrsta muzike. U međuvremenu, organizator i Pula Sport već su bili sklopili ugovor i počeli se dogovarati o tehničkim detaljima.

Organizatori su kao nadoknadu za finansijsku štetu tražili privremenu meru kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. marta te su usput najavili da bi u tom slučaju odustali od daljnjih postupaka, tačnije od novčanih potraživanja.

Međutim, sud je utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mere o održavanju koncerta, pa je za pretpostaviti da će organizator nesuđenog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete.

kurir.rs/GlasIstre

Bonus video:

01:02

Ana Bekuta u Petrovcu na moru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja